Fixa Blakes sexiga glow

Bli en partygudinna

NÖJE

Med sin solkyssta look är Blake Lively själva urtypen för en äkta partygudinna. Vi avslöjar hennes knep!

En del har verkligen allt. ”Gossip girl”-stjärnan Blake Lively, 23, mäter 178 centimeter över havet, har ett hår att dö för och ett skimmer som nästan tycks komma inifrån.

Men bra gener är inte hela hemligheten. Även en skönhet som Blake Lively måste anstränga sig för att skapa det lilla extra. För att komma i absolut toppform inför filmen ”The green lantern”, där hon spelar huvudrollen, tränar Blake Lively sedan några månader tillbaka med en personlig tränare. Ett stort steg för skådespelerskan, som häromåret avslöjade för Sofis mode att hon brukar undvika gym och satsa på vardagsmotion i stället. Nu kör hon hårda 90-minuterspass fyra dagar i veckan och efter bara några veckors träning märks redan tydliga resultat.

Men det går att komma ganska långt även utan en peppande PT. Vi listar genvägarna till slimmade ben och skimrande glow!

Fixa snyggaste glowet

Först och främst: använd lagom mycket smink — och rengör ansiktet noggrant! – Det största skönhetsmisstaget tjejer gör är att sätta på sig alldeles för mycket smink. Less is more, säger Blake Lively till Sofis mode.

Hon berättar också att hon alltid tvättar av ansiktet det första hon gör när hon kommer hem från en lång arbetsdag. När hon får tid bokar hon gärna upp sig på en syrebehandling för ansiktet på favoritstället Cornelia day spa resort på Manhattan. Vi bad Carolina Petterson, senior makeup-artist på Mac Cosmetics, om hennes bästa tips för en somrigt solkysst look:

1. Täck hyn med en mediumtäckande foundation. Applicera sedan lite puder i samma färg i ansiktets T-zon, det vill säga på och runt omkring näsan, i pannan och på kinderna. Genom att matta ner dessa ställen slipper du blänkande, fet hy och får ett mer naturligt glow i resten av ansiktet.

2. Välj ett puder i en något mörkare nyans än din egen hudton och lägg en skugga precis under kindbenen. Det skapar en illusion av högre kindben.

3. Applicera nu en ljusare highlighter på kindbenens högsta punkt och utåt. Du kan även använda en minimal klick facegloss, transparent läppglans, som du försiktigt duttar på kindbenen samt i ögonvrårna för ett glamouröst skimmer.

4. Håll resten av makeupen så naturlig som möjligt. Böj upp ögonfransarna och täck dem med lite volymmascara, samt fäst eventuellt en lösögonfrans. Måla läpparna med ett ljust läppglans med lite skimmer i. Det gör att läpparna ser fylligare och yngre ut.

1. Kind- och läppfärg, ”The color no 7+8”, 299 kronor, Håkansson. 2. Puderfoundation, ”Mineralize skinfinish natural” 265 kronor, Mac Cosmetics.

Slimma spirorna

1. Skrubba benen med en peeling en gång i veckan före rakning, det tar bort döda hudceller och gör dem smidigt silkeslena. En lätt solbränna ger benen ett jämnare och mera tonat intryck, så smörj in benen med en brun utan sol-kräm innan du går och lägger dig två kvällar i veckan.

2. För att ge benen en riktig röda mattantouch kan du använda Hollywoodknepet att stryka en skimmerlotion på benens framsida. Det både förlänger, slimmar och definierar!

1. Skimmergel, ”Body perfection gel”, 395 kronor, Per-fékt Beauty/Eleven.

2. Puderfoundation, ”Mineralize skinfinish natural” 265 kronor, Mac Cosmetics.

3. Anticellulitkräm, ”Total body lift”, 440 kronor, Clarins.

AV: Julia Klingener Foto: AP

ARTIKELN HANDLAR OM