Rynkor och celluliter – nu visar stjärnorna allt...

NÖJE

När huvudet är större än midjan och hyn är jämn och blank som en välpolerad bil – då är det något som inte stämmer.

Den senaste tiden har det kommit en stark reaktion mot överretuscherade bilder. Både Jessica Simpson och Heidi Klum har valt att fotas utan smink och Kim Kardashian och Britney Spears har visat upp sina kroppar utan bildmanipulation.

Oretuscherad sångfågel

Sångerskan och skådespelerskan Jessica Simpson, 29, har gjort det modiga valet att pryda ett omslag helt utan smink. Tidningen Marie Claire ställde frågan till en rad olika stjärnor, men Jessica Simpson var den enda som nappade.

Hon motiverades av sin egen tv-serie, ”The price of beauty”, som tar upp skönhetsideal i olika kulturer.

– Jag har alltid varit övertygad om att skönhet kommer inifrån och självförtroende kommer alltid att göra en kvinna vacker. Men jag vet hur mycket press vissa kvinnor sätter på sig själva för att se perfekta ut, säger Jessica Simpson till tidningen People.

Gillar sina kurvor

Superminglaren Kim Kardashian, 29, har blivit känd mycket tack vare sin kurviga kropp som sticker ut i det pinnsmala Hollywood.

Nu har hon valt att visa upp sina former helt näck och utan retusch i tidningen Harper’s Bazaar.

– Jag må ha lite celluliter. Jag kanske inte är helt fast överallt. Jag kämpar med vissa områden. Men att acceptera det gör mig bara starkare, säger hon till tidningen.

Heidi platsar

Modellen Heidi Klum, 36, är med på tidningen Peoples senaste lista över världens vackraste och hon poserar i tidningen helt utan smink. Hon visar att det går att platsa på vackrastelistan utan lager på lager med puder och med synliga kråksparkar vid ögonen.

Britney visar sanningen

De första reklambilderna på Britney Spears, 28, för klädmärket Candie’s visade en stjärna retuscherad till barbieperfektion. Nu har sångerskan valt att släppa originalbilder från kampanjen som visar både kurvor, celluliter och blåmärken.

...och här är retuschjobben vi inte glömmer:

Tiden står stilla i NY

I manuset har karaktärerna i ”Sex and the city 2” blivit äldre – men på affischerna inför den nya filmen ser tiden ut att ha stått still.

Märkligt med tanke på att filmens poäng är att visa hur de starka kvinnliga huvudpersonernas liv har blivit efter 40 och 50.

Var är din höft, Moore?

Det blev stort rabalder i vintras när det här omslaget med Demi Moore, 47, för tidningen W kom ut. På bloggar och sajter ställdes frågan: varför har hon ingen höft? Både Demi Moore och tidningen förnekade att bilden skulle ha ändrats, trots att den koreanska upplagan av tidningen visade en helt annan höft än den amerikanska.

Konstiga proportioner

Förra årets största retuscheringsskandal stod klädmärket Ralph Lauren för. Den 23-åriga svenska modellen Filippa Hamiltons midja hade på något mystiskt sätt blivit smalare än huvudet. Strax efter det pinsamma bildfusket kom ytterligare ett avslöjande som fick Ralph Lauren att framstå som ett av modevärldens mest otrevliga företag – modellen berättade att hon fått sparken för att hon var för tjock.