Stjärnornas väg till miljonkroppen

Foto: Stella pictures, ap
NÖJE

Skådespelerskorna Jennifer Aniston, 41, och Courteney Cox Arquette, 46, blev bästa vänner under tiden i tv-serien ”Vänner”. Redan då höll de formen tillsammans – de åt exakt samma proteinrika sallad varje dag i tio år.

I dag är de båda över 40 och kämpar stenhårt för att behålla skönheten i det ungdomsfixerade Hollywood. Och de har lyckats fantastiskt bra – de ser lika tonade och släta ut som när de var 20. Men det kostar att försöka stoppa tiden…

Jennifer Aniston

Träning

Skådespelerskan tränar varje dag — hon kör yoga med sin instruktör Mandy Ingber och kampsporten Budokon med tränaren Cameron Shayne. Jennifer Aniston blev tipsad att testa Budokon av Courteney Cox Arquette.

Pris: Cirka 25 000 i månaden för träning tre dagar i veckan med Mandy Ingber plus kostnad för personlig träning med Cameron Shayne, när Jennifer Aniston befinner sig i Los Angeles.

Mat

För att äta rätt tar Jennifer Aniston hjälp av kändiskockarna Jewels och Jill Elmore som kommer hem till henne och lagar proteinrika, ekologiska måltider med mycket grönsaker.

Pris: Cirka 29 000 kronor i månaden.

Celluliter

Jennifer Anistons släta lår är inte bara ett resultat av hård träning. Hon går på Velashape-behandlingar – radiovågor, infrarött ljus och massage – minst två gånger i månaden.

Pris: Cirka 16 000 kronor i månaden.

Ögonbryn

Anastasia Soare är Hollywoods främsta ögonbrynsexpert. Hon plockar både Jennifer Lopez och Oprah och ansvarar för Jennifer Anistons välformade bryn.

Pris: Cirka 500 kronor i månaden.

Solarium

För att behålla sin gyllenbruna färg året om har skådespelerskan investerat i två lyxiga Wolff-solarier.

Pris: Cirka 400 000 kronor.

Courteney Cox

Träning

Som ung var Courteney Cox snarare mager än vältränad och höll vikten med cigarretter i stället för konditionspass. Men nu har även hon insett vikten av att träna. ”Cougar town”-stjärnan är en hängiven klient till kändistränaren Tracy Anderson, vars metod bygger på att träna de små muskelgrupperna för en tonad, slank dansarkropp.

Pris: Månadsavgiften på Tracy Andersons gym är över 7 000 kronor plus en medlemsavgift på 12 000 kronor per år.

Mat

Courteney Cox har testat såväl blodgruppsdieten som Atkins och Carbohydrate Addictsdieten. Nu när hon gått över till Tracy Andersons träningsprogram medföljer en strikt matplan som begränsar antalet kalorier per dag. Men hon lagar inte maten själv — Courteney Cox Arquette har berättat att familjen har en kock som gör fantastiska sallader.

Pris: 1 600—4 000 kronor i månaden för Tracy Andersons matschema plus 40 000—80 000 i månaden för privat kock.

Massage

Courteney Cox Arquette går på massage varje vecka, bland annat hos kändismassören Eddie Myers.

Pris: Cirka 3 200 kronor i månaden för 90 minuter i veckan.

Gemensamma utgifter

Röda mattan

Inför röda mattan får Jennifer Aniston hjälp av olika kändisstylister och sminkas av Chanels makeup-artist Angela Levin. Courteney Cox Aquettes stylist är Maryam Malakpour och hennes makeup läggs av kändissminkösen Genevieve.

Pris: Styling för en dag kostar 15 000—50 000 kronor och smink och hår går på 20 000—40 000 kronor.

Manikyr och pedikyr

Båda två får manikyr och pedikyr i sina hem av nagelteknikern Jill Thomas.

Pris: Cirka 4 500 kronor i månaden.

Ansikte

Jennifer Aniston och Courteney Cox Arquette får föryngrande ansiktsbehandlingar varje vecka med sjögräs, syre eller hyaluronsyra. Inför större events slätar Jennifer Aniston ut och lyfter ansiktet med Tracie Martyns ”Resculpting facial” – en behandling med elektriska stötar. Båda skådespelerskorna har erkänt att de testat botox, men nekar till att använda det regelbundet.

Pris: Cirka 7 000—8 000 kronor i månaden på kändistäta salonger som Kate Somerville och Nerida Joy.

Hår

Den kända hårstylisten Chris McMillan skapade den berömda ”Rachel”-frisyren och Jennifer Aniston har varit honom trogen sedan dess. Hennes sommarblonda slingor görs av färgexperten Michael Canale. Courteney Cox Arquette anlitar samma duo för att fixa sitt mörka svall.

Pris: Cirka 4 800 kronor för klippning hos Chris McMillan och 2 800 kronor för färgning med slingor hos Michael Canale.