Josefin Strid - er favorit!

NÖJE

Nu är tävlingen nedan avslutad och överlägsen vinnare med 212 av sammanlagt 964 röster blev Josefin Strid - stort grattis.

Ni två läsare som fick möjlighet att gå på modefest och modevisning på Café Opera var Susanne Asp och Elin Sundling. Stort grattis även till er.

12 nya modemärken får genom Svenska Moderådets projekt “Rookies” möjlighet att synas på olika sätt under 2011.

Fem av dessa nomineras till ”Årets Rookies” i februari. En vinner priset i augusti.

Däribland genom projektet ”Rookies hjälper Rookies” som sker i samarbete med Berghs School of Communication för tredje året i rad. Projektet, som pågår november-januari, utmynnar i en visuell tolkning av modemärket i en serie imagefilmer vilka presenteras under Stockholm Fashion Week i februari, vecka 6.

Så tävlar DU

Tillsammans med Sofis mode får de också chansen att visa upp sig över hela landet med sina filmer och det är där du som läsare kommer in. Genom att rösta på din favorit av alla filmerna så har du möjlighet att vinna en festkväll på Café Opera tillsammans med alla designers och oss. Vi kommer dra två vinnare som båda får ta med sig varsin vän till Stockholm Fashion Week Party som hålls torsdag 18.30-22.00. Samma kväll hålls en modevisning med alla 12 Rookies-kandidater som medverkar i Rookies 2011.

Så kolla in alla filmerna, bestäm dig för vilken film du gillar bäst och maila din röst till [email protected]

Glöm inte skriva med din adress och telefonnummer.

De 12 antagna modemärken till Rookies 2011 är:

A.L.L. AnnLouise Landelius (Göteborg)

altewai.saome (Malmö)

ERÏK BJERKESJÖ (Stockholm)

GRANFORS (Stockholm)

I started something I couldn’t finish (Stockholm)

Josefin Strid (Borås)

Karin Malm (Stockholm)

MIKA MODIGGÅRD (Stockholm)

Obscur (Helsingborg)

Tangled Garment (Borås)

Unwind Clothing (Stockholm)

Wieselblad (Stockholm)

FAKTA

Om Rookies

Rookies upplägg och syfte: Rookies drivs sedan 2005 av Svenska Moderådet och är en modescen och ett forum med syfte att stötta mindre modeföretag i deras etablering på marknaden genom olika projekt, nätverk och aktiviteter.

Tidigare vinnare av titeln ”Årets Rookies” är modemärket Dagmar (2005), smyckeföretaget Dada’s Diamonds (2006), van Deurs (2007), Uniforms for the Dedicated (2008), Patouf (2009), Ida Pyk (2010) och Ida Pyk (2010).

”Årets Rookies 2011” uppmärksammas genom stipendium på 20 000 kr från Svensk Handel STIL, vandringspriset ”Black Panther” utformat av, Åsa Jungnelius för Kosta Boda, en värdecheck på 10 000 kr till tryck av lookbooks hos Digaloo och utställning i butiken Aplace i Brunogallerian. Därutöver får vinnaren även skapa en kollektion till franska konceptet ”un pavé dans la mode” / La Redoute.

Rookies expertjury för urval Rookis-kandidater 2011:

• Margareta van den Bosch - Hennes & Mauritz

• Ulrika Nilsson - JUS

• Johan Magnusson - Fashionisto.se

• Anna Nortenius - Tjallamalla

• Göran Sundberg - Beckmans Designhögskola

• Marianne Randolph - RANDOLPH Stockholm

• Karolina Skande - modeskribent

• Thomas Hägg - Thomas Hägg PR & Communication

Juryns ordförande:

Helena Mellström, marknadschef Svenska Moderådet