Nya heta trendsminket

NÖJE

Vilka skönhetstrender gäller nästa säsong? Spana in New York Fashion Week så får du svar. Lär dig lägga veckans trendmakeup i tre enkla steg!

AV: Julia Klingener

Makeup: Linda Mehrens

Foto: Mia Carlsson

Modell: Sara/Mikas

Makeupartisten Linda Mehrens visar steg för steg hur du skapar säsongens hetaste look, exklusivt för Sofis mode.

Modeveckan i New York är i full gång. En av huvudsponsorerna är välkända sminkmärket Maybelline New York, som också ligger bakom make­upen på flera tongivande visningar under veckan. Märkets svenska make­upartist, Linda Mehrens, har skapat säsongens hetaste fashionlook – exklusivt för Sofis mode.

– Just nu inspireras vi mycket av folket runt omkring modeveckan, såväl alla modebloggare som de stora moderedaktörerna som Carine Roitfeld och Kate

Lanphear. De är kvinnor som vågar sticka ut och som bär upp sin look med självförtroende, säger Linda Mehrens.

– Jag har framför allt valt att jobba med en matt bas och matta skuggor, eftersom det ger ett mer modernt uttryck än exempelvis skimmerskuggor. Stilen passar perfekt för party och en natt på stan, fortsätter hon.

Hur lång tid tar det att lägga en sådan här makeup?

– Låt det ta tid! En makeup ska aldrig stressas fram. Folk undrar varför det alltid blir bättre när professionella makeupartister sminkar – skälet till det är ju just att de låter det ta tid. Sätt av 45 minuter och dela upp tiden i tre kvartar. En kvart på basen, en på ögonen och den sista till läppar, kinder och highlighter.

FAKTA

Lindas bästa proffstips

Håll basen så tunn och naturlig som möjligt. En foundation är aldrig till för att täcka, utan för att jämna ut hudtonen. Satsa hellre på en flytande foundation än puder — det kan ge ett kakigt intryck som får dig att se äldre ut.

Lika viktigt som att använda bra produkter är det att använda rätt penslar, det gör hela skillnaden. Investera i ett set med kvalitetsverktyg som håller i flera år.

Använd alltid två penslar när du applicerar en ögonskugga — en som du applicerar med och en ren pensel som du skuggar kanterna med. Då får du mjuka övergångar och en proffsig look.

-

ARTIKELN HANDLAR OM