Modevärlden – en chock

Krönikören Joel Stein insåg inte allvaret vid sidan av catwalken

Foto: AP
Här dras inte på smilbanden i onödan. Amerikanska Vogues chefredaktör Anna Wintour var av stelansiktena i publiken under New York Fashion Week.
NÖJE

Modeveckornas modeveckor är över för denna gången och Time Magazines Joel Stein beskriver i en krönika sitt första möte med modevärlden.

Det blev en chockartad upplevelse.

– Det visade sig att jag inte visste speciellt mycket. Som att modevisningar är världens mest allvarliga tillställningar.

Den amerikanska krönikören besökte tidigare i år för första gången New York Fashion Week . Han kollade på visningar och frotterade sig bland annat med Anna Wintours ena livvakt och modellen Arlenis Sosa.

Joel Stein beskriver, mycket underhållande, om världen vid sidan av catwalken – om det faktum att ingen ler eller skrattar när kollektionerna visas upp, och om de tonåriga modellerna som hoppar över dressingen på salladen.

– Jag har varit på politiska debatter, rättegångar, i omklädningsrum tillsammans med slutspelsförlorare och jag har ändå aldrig träffat personer som tar sig själva på så stort allvar som här.

Och dömer man av de flesta bilderna från front row, som den här ovan, så ligger det nog något i det där med stela mungipor.

ARTIKELN HANDLAR OM