Fem måsten i Köpenhamn!

Här är barerna du inte får missa.

Foto: Foto: Cristian Malm
NÖJE

Sensommar betyder City-weekends! Häng med till några av Köpenhmans bästa smultronställen. Vi listar fem sköna ställen där du kan avnjuta en svalkande cocktail!

Foto: Foto: Cristian Malm
Bartender i kemistrock på 1105.
Sval sommardrink på Rubys.

1. Ruby

Denna cocktailbar har fått ett gott betyg av hemsidan "Worlds best bars" och det är en upplevelse utöver det vanliga. Lokalen är inredd som en lägenhet och det känns som att komma till en trevlig hemmafest när man äntrar dörren. Toppservice, 10-poängsdrinkar och en bra blandning människor.

Adress: Nybrogade 10

Hemsida: http://rby.dk/
 

2. 1105 

I en bäcksvart lokal, med undantag för den dämpande belysningen över baren, står bartendrarna i kemistrockar och blandar drinkar i takt med dunkande klubbmusik. Avslappnad men elegant atmosfär.

Adress: Kristen Bernikows Gade 4

Hemsida: http://www.1105.dk/
 

3. K Bar

Här snålar de inte på utbudet när det kommer till cocktails, drinkar och öl. Välj mellan svalkande frysta fruktdrinkar, en öl från det breda sortimentet , bubblig champagne eller en kall martini i någon av de tretton varianter som finns på menyn.

Adress: Ved Stranden 20, Köpenhamn K

Hemsida: http://www.k-bar.dk/

MASH

4. Bar Rouge

Bar Rouge är en exklusiv bar på det femstjärniga hotellet Skt. Petri. Hotellet toppar diverse listor över världens bästa hotell och varje fredag och lördag öppnas dörrarna för hotellgäster och övriga finsmakare. Bar Rouge är kända för sina mojitos och för deras tjocka och krämiga Piña Coladas.

Adress: Krystalgade 22, Köpenhamn K

Hemsida: http://www.sktpetri.dk/

5. MASH

Ett populärt steakhouse med utsökt mat, men här går det även fint att slå sig ner i någon av de röda inbjudande fåtöljerna och blicka ut genom de stora fönstren.

Adress: Bredgade 20

Hemsida: http://www.mashsteak.dk