Vilken strandstil är du?

NÖJE

På beachen är det inte bara bikini som gäller – för en heldag krävs ett helt kit av accessoarer, kläder och ombyten. Sofis mode hjälper dig, helt utifrån din egen stil, att packa väskan på bästa möjliga sätt!

Bohemiskt chic

Inspireras av den Hollywood-chica bohemstilen som så många kändisar lyckas pricka in sommartid. Hemligheten är att mixa med feminina plagg – till exempel en mönstrad kimono och en lyxig bikini i en knallig färg, eller en batiktunika med söta spetsshorts.

Du vill inte se ut som en hippie, bara skönt bohemisk! En perfekt stil för semestern i Kalifornien, Miami eller på Hawaii – håller både hela dagen på stranden och när det vankas strandparty eller kvällshäng vid poolen. Ett rufsigt hår passar perfekt till den här looken, gärna i en slarvig fläta. Toppa med en väska med fransar – extra plus med tanke på att de inkainspirerade accessoarerna står på modelistan även inför hösten.

Marint

Låt Marilyn Monroe möta Jane Birkin och vips har du seglarsemesterns klädkod! Ska du ut i skärgården, segla runt mellan hamnar eller äta glass i hamnen på den franska Rivieran? Blanda då klassiskt marint, som en prickig bikini eller en väska i kanvas, med säsongens trender som en magkort, randig topp och en stor solhatt.

Toppa med accessoarer som en feminin klocka och nätta sandaler. Och du! Den här stilen är som allra snyggast till en lagom solkysst bränna – så glöm inte solskyddsfaktorn.

Lyxigt rockig

Bara för att du ska ut i solen behöver du inte lämna dina svarta favoriter hemma. Klassiskt rockigt är sexigt som attan, och just nu helt rätt att blanda upp med plagg med hög trendfaktor.

Mixa läder, genomskinligt och stickat med mönster och svart – en sommarlook som är som gjord för en het dag vid vattnet i Sommarstockholm, parkhäng i New York eller på roadtrippen med kompisarna.

Tänk citychic möter after beach! Styla baddräkten med shorts och ett stort smycke så är du redo för allt som kan hända: bad, häng eller fest. Ett par sandaler med platå kanske inte är helt praktiska på stranden – men där är det ju ändå barfota som gäller.

Fashionistan

Tjejen med modekoll är helt rätt i alla lägen – och just nu gäller accentfärger blandat med ormskinn och minimalism. Packa väskan med dessa tre trender så håller du modegraden uppe oavsett sammanhang! Varför inte på en solsemester i Sydeuropa, till exempel?

Satsa på bikini och stora lyxiga solglasögon vid poolen eller nere på stranden på dagarna – kom ihåg en blus att slänga över axlarna när det börjar brännas. För eftermiddagspromenader och en drink före middagen är den långa klänningen i stark färg ett säkert kort, gärna matchad med en solhatt med trendiga detaljer. Snyggaste after beach-rufset fixar du med saltvattensprej.

AV: Billie Josephson FOTO: Mikael Gustavsen, AP