David Beckham ny designer på H&M

Underkläder för män

Foto: AP
Rutinerad underklädesmodell David Beckham, som tidigare modellat i bara kalsongerna för både Emporio Armani och Calvin Klein, ska nu designa egna underkläder för H&M.
NÖJE

I vår kommer en av världens största fotbollsstjärnor pryda var och varannat skrev.

David Beckham är H&M:s nya gästdesigner – för underkläder.

– Jag tror det blir rejält tajt och ganska klassiskt. Inga färger och mönster, säger Nina Johansson, moderedaktör på Sofis mode.

David Beckham har i hemlighet producerat sin underklädeskollektion till H&M. Underkläderna är designade för män och ska säljas i 1800 av bolagets 2300 butiker i världen.

– Det senaste året har jag utvecklat min Bodywear-kollektion tillsammans med mitt team och jag är väldigt stolt över resultatet. H&M visade sig vara det självklara valet av samarbetspartner och jag ser verkligen fram emot att presentera kollektionen för H&M:s kunder, säger David Beckham i ett pressmeddelande.

Kalsonger varje säsong

Tidigare har H&M samarbetat med Karl Lagerfeld, Madonna, Stella McCartney och Lanvin som alla fått gästdesigna varsin kollektion. Alla har sålt som smör.

Samarbetet med David Beckham skiljer sig från tidigare gästspel. H&M och David Beckham lansera nya underkläder inför varje säsong. Den inledande kollektionen släpps inför Alla hjärtans dag med start den 2 februari.

– Han är en otrolig ikon och det här känns som ett roligt sätt att överraska våra kunder och erbjuda den här kollektionen. Vi ser fram emot att komma med mer information längre fram, säger Håcan Andersson, presskontakt på H&M.

H&M vill inte uttala sig om Beckham blir kollektionens modell eller om underklädernas utformning.

Modellat för Calvin Klein

David Beckhams fru Victoria är sedan länge kläddesigner, inte David. När nyheten släpptes drog modevärlden efter andan.

– Det är superstort och väldigt oväntat faktiskt. Det är jätteroligt. Han är en ikon både på och utanför fotbollsplanen. Det här är ett smart drag av H&M att ta steget till att jobba med stjärnor, säger Aftonbladets moderedaktör på Sofis Mode, Nina Johansson.

Modevärlden har länge sett David Beckham som en stilikon med koll. Han har dessutom varit modell för Calvin Kleins kalsonger.

– Han har viss koll på underklädesbranschen och som idrottsman vet han hur kalsonger ska sitta, säger Nina Johansson.

Hur tror du David Beckham har designat sina kalsonger?

– Jag tänker att de blir tajt och ganska klassiska i svart, vitt och grått. Inga roliga färger och mönster, säger Nina Johansson.