De var bäst klädda 2011

Foto: LOTTE FERNVALL
Alicia Vikander är Sveriges bäst klädda kvinna.
NÖJE

2011 var de så mycket bättre.

De till och med jobbade ihop.

Alicia Vikander och Timbuktu är årets bäst klädda.

Foto: LOTTE FERNVALL
En glad vinnare.

Väljer du att blunda med ena ögat för Nobelpriset så är Ellegalan årets största galakväll. Stjärnorna går man ur huse för att klä upp sig och visa sina modetalanger – så även i år. Kvällens kung och drottning var självklart prisvinnarna – rapparen Timbuktu, årets bäst klädde man, och skådespelerskan Alicia Vikander, årets bäst klädda kvinna.

Hon har klivit över tröskeln till Hollywood. Han tog plats i "Så mycket bättre" och Musikhjälpen". Båda medverkade i "Kronjuvelerna".

Timbuktu var glad – men blygsam.

– Det känns bra!

Varför vinner just du?

– Jag antar att juryn tyckte att jag var snyggt klädd under något eller några tillfällen 2011. Jag gillar att klä upp mig men det är inte så ofta jag gör det ändå.

Hur skulle du beskriva din stil?

– I takt med att jag blir äldre så kan jag ha kostym utan att det känns så konstigt som det gjorde när jag var yngre. Jag var die hard hiphoppare när jag slog igenom. När jag tittar på de kläder jag hade då – allt var för stort. Jag köpte de flesta av mina kläder i New York – där de minsta storlekarna var XXL – och jag är inte av den storleken. Jag köpte till och med Timbaland-kängor som var flera storlekar för stora.

Vilken Timbuktu-accessoar ska man härma?

– Jag gillar hatt! Just nu har jag pälsmössa i fuskpäls, annars är en Fedora en go hatt. Jag gillar fina detaljer, jag bär ofta radband som smycke runt halsen.

Galaklädda Alicia Vikander, som fick sitt genombrott i "Till det som är vackert", var strålande glad över vinsten.

Varför vinner just du?

– Det undrar jag med, ha ha! Det är en otrolig ära och jag älskar att uttrycka mig med kläder, men jag har så svårt att se mig själv som någon slags modeikon.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Jag har en ganska klassisk stil, men jag gillar att blanda in lite ovanliga material eller bryta av med tunga smycken. När jag väl får möjlighet att klä upp mig på riktigt så kommer teaterapan fram. Då vågar jag prova vilt, det är kul att klä upp sig!

Senaste modeköpet?

– Jag köpte halsband och tillhörande armband från Givenchy, stora, tunga smycken i silver. Och det var ett köp som jag behövde tänka över, men nu är de mina favoritsmycken.