Gör dig redo för en säsong i stickat

1 av 10
1.
NÖJE

Färgskalan är dov, känslan ledig och stilen medveten men bekväm.

1. Uppdaterat 20-tal

Det klassiska Fair isle-mönstret har tagit sig in på trendkartan. Och inte bara för en myskväll i soffan – med ett par jeans och en sotarmössa på sniskan prickar du helt rätt i höstens maskulina mode. Känner du för en dag i sportens anda? Byt ut jeansen mot en vippig kjol och skorna mot ett par Converse.

2. Skinn & kablar

Balmains höstkollektion 2012 har fått mycket uppmärksamhet. Är du som vi inte gjord av pengar? Sno idéerna men hitta plaggen hos kedjorna. En kabelstickad tröja som tittar fram under en krämvit skinnjacka tillsammans med ett par jeans som fått hasa ner på höften blir medvetet och nonchalant på samma gång.

3. Långkoftan

Matcha långa sköna längder med dekorerade material i nedtonade färger. Den långa koftan har många fördelar: den värmer hela kroppen, går aldrig ur tiden och är dessutom supertrendig just nu. En utstickande färg på accessoarerna håller stilen på plats.

4. Bylsigt värre

Oftast slutar kyliga kvällar med en lånad större tröja från pojkvännen eller pappa. Varför inte inhandla en skön oversizetröja till dig själv? Tänk lager på lager – det här funkar lika bra över en klänning som till kostymbyxor, träningsbyxor eller kjol.

5. Värmande angora

Den stickade tröjan måste inte vara enorm för att vara varm och behaglig. Angora värmer men håller ändå kroppsformen i alla lägen. Låt materialen krocka och mixa hårigt och lent med lackat och plastigt – som till exempel en glansig regnrock!

6. Grovstickat

Pimpa din grovstickade tröja med en väst i kamouflagemönster, skinn eller ylle för att ge vardagen en twist. Passar lika bra till svarta jeans som till shorts!

7. Orientaliskt

Att klä sig lagom varmt med stil är ett vinnarkoncept. Gör som designerna Jason Wu och Proenza Schoulder och hämta inspiration från Orienten! Den vita finstickade tröjan får ny livsglädje med ett par mönstrade byxor. Färgpaletterna håller du på en jämn nivå för ett harmoniskt intryck.

8. Transparent

Visst kan du visa hud på hösten också! Låt behåtoppen kika fram på ett stilfullt sätt och kombinera med en draperad yllekjol. Materialmix och kontraster är något som funkar alla dagar och kvällar i veckan.

9. Glitter

Efter blommigt, blockfärgat och paisleymönstrat från topp till tå vill vi nu skimra och blänka. Gaspedalen i botten!

10. Kjolkärlek

Bara för att sommaren är över betyder inte det att du måste sluta bära kjol. En stickad, pastellfärgad kjol i kombination med en vadlång kappa i rak silhuett skapar en ren och mogen utstrålning. Ge looken din egen touch med hjälp av personliga accessoarer.

AV: Jennifer Hedlund
Foto: Mikael Gustavsen
Makeup & hår: Petra Cabbe
Modell: Susanne Hilmsäter/Mikas