Så matchar du vårens färger

1 av 45
PASTELLER Paul & Joe-visning. Foto: AP
NÖJE

Blått, gult, rött och pasteller – den här säsongen bjuder på en färgfest av stora mått. Vi visar hur du matchar dina kulörta karameller på bästa sätt.

Karoline Andersson, stylist, Sofis mode. Foto: Mikael Gustavsen

NYANSER AV BLÅTT

Det känns lite som om blåjeansen gjort en stor come­back i år! Extra snygga blir de om du matchar med säsongens olika nyanser av blått. Mixa olika material för en personlig och intressant look och satsa på rufsigt hår och minimalistiska accessoarer – precis som hos 3.1 Phillip Lim.

PASTELLER

Bleka pasteller är en färgskala som gärna dyker upp till våren – även i år. Rosa, mint och isigt blått är tre nyanser som gärna får matchas med varandra eller bäras var för sig. En väldigt snäll färgskala som enkelt blir vassare med hjälp av skinnplagg och slitna ljusa jeans.

BEIGE & NEON

När två nyanser från helt olika världar möter varandra blir det såhär: klockrent! En jordnära beige ton tillsammans med en skrikig neongul kan bara inte bli fel. Snyggt, sportigt och fräscht! Matcha med bakåtkammat hår och sotiga ögon.

RÖTT & GRÖNT

Dessa två kulörer får gärna jobba ihop i vår, antingen på något sportigt eller på något dressat och välklätt. Är det för mycket färg för din smak är svarta plagg i kaxiga material rätt grej att blanda in!

SVART & VITT

En färglös färgkombination? Jo, ni har säkert redan fått det svart på vitt – den svartvita trenden är en av säsongens absolut hetaste! Grafiska mönster är den största snackisen inom just denna kategori, men det är också väldigt snyggt att bära ett par vita skor till en svart kostymbyxa.

AV: Karoline Andersson, FOTO: Mikael Gustavsen, AP