Elle Macpherson återupplivar "The body"

1 av 2
Elle Macpherson Poserar för Harper's Bazaar 2013 - 49 år gammal.
NÖJE

Hon har haft smeknamnet "The body" i modebranschen sedan starten av sin karriär. Nu försvarar supermodellen Elle Macpherson, 49, titeln genom att inta en liknande pose som hon hade på omslaget av tidningen Playboy för snart 20 år sedan – men den här gången för tidningen Harper's Bazaar.

En av 90–talets stora modellikoner, Elle Macpherson, bländar alla när hon nu poserar för augustiutgåvan av tidningen Harper's Bazaar. Tidningen gör ett helt uppslag om kvinnor som är "fabulösa oavsett ålder" och där står hon, en av de få modeller i världen som på 90-talet (och även i dag) kunde kombinera både high fashion med mer kommersiella modejobb. Det var Macphersons mångsidighet som gjorde att hon nådde stora internationella framgångar.

Supermodellen har – förutom att vara ett modevärldens mest kända ansikten – även jobbat som skådespelerska och på senare år blivit en affärskvinna med en egen klädkollektion.

Stolt över sin kropp

Vid 49 års ålder skulle de flesta inom modellbrasnchen vara gårdagens nyheter. Men inte Elle Mcpherson. Hon ställer upp på ett avslöjande omslag, klädd endast i strumpbyxor, och återskapar det på den tiden skandalösa Playboy–omslaget från 1994.

– Jag har blivit klokare med åldern. Skönhet, styrka och god hälsa kräver konstant underhållning och justeringar. Det gäller att inte enbart använda kroppen som ett arbetsredskap. Det handlar om att vara närvarande, säger hon till Harper's Bazaar.

Följ Sofis mode på:

Instagram: @sofismode

Twitter: @sofis_mode

Facebook: Aftonbladet.Sofismode