Tre bloggare från New York visar upp sina mesta modefavoriter

1 av 21
Claire Geist "Min hatt från Asos är min favorit i garderoben".
NÖJE

Välkommen in i garderoben! Sofis mode hälsar på hemma hos New York-bloggarna Natalie off duty, De Lune och Do the hotpants – som guidar till sina innersta gömmor och bästa New York-tips.

Claire Geist: "Jag inspireras av filmer som "Yellow submarine" och "Taxi driver"

Beskriv din stil!

– 90-tal möter 60-talsmods. Min stil är i ständig förändring, men jag har alltid känt en stark koppling till 60-talet på grund av mina föräldrar, som båda är konstnärer. Jag har nästan alltid en modsinspirerad herrdetalj på mig. Min mamma är min största inspiration, hon är alltid extremt stylish och väldigt chic. Många av mina smycken kommer från henne, liksom en tröja som jag använder jämt. Jag inspireras också av filmer som ”A hard days night”, ”Yellow submarine” och ”Taxi driver”.

Hur planerar du din garderob?

– Min basgarderob består av jodhpurs, stora stickade tröjor och korta toppar. När det gäller accessoarer är jag total stövlettofil. Det finns inget bättre än ett par välgjorda skor. Begagnade Fryestövlar är mina dyrgripar. Jag handlar nästan bara vintage – jag hittar alltid det jag letar efter second hand. Jag är alltid på jakt och kan titta efter specifika saker i dagar. Jag har lärt mig att inte fästa mig för mycket vid olika plagg och har inga problem med att göra mig av med saker.

Dina tre favoriter i garderoben?

– Min hatt från Asos. Den är perfekt storlek och lagom enkel. Jag har haft den i två år nu och den har till och med blivit överkörd av en bil. Den är helt otrolig!

– Sedan är det en ring som min mamma gjorde åt mig när jag var kanske i tioårsåldern. Jag bär den alltid på mig i en kedja runt halsen.

– Det tredje är en kavaj som jag hittade av en slump när jag kollade igenom herravdelningen på No Relation Vintage. Ett helt galet fynd!

Dina tre bästa New York-tips?

– Min favoritbutik är No Relation Vintage i East Village (204 1st Avenue), där kan man göra grymma fynd.

– Min favoritrestaurang Ducks Eatery (351 E 12th Street) ligger mitt emot, maten kan beskrivas som Louisisana möter Vietnam. Smakerna funkar väldigt bra ihop, eftersom båda har varit franska kolonier.

– Och mitt favoritmuseum är PS1 i Long Island City, Queens. Jag växte upp i Queens och var ofta där som barn.

Claire Geist

Ålder: 21.

Familj: Mamma, pappa, plastmamma, hund, två rumskompisar.

Bor: Mellan East Village och Gramercy Park.

Gör: Pluggar konsthistoria och modeteori på The New School, bloggar och designar.

Bloggar sedan: 2008.

Blogg: De lune www.deluneblog.com

Dana Suchow: "Min garderob är totalt överväldigande"

Beskriv din stil!

– Jag skulle säga moderiktigt bekväm – eller färgglad goth. Min stil har förändrats rätt mycket genom åren. Jag bodde i San Francisco förut och då hade jag bara vintage, polyester, minikjolar och skor med spännen. Men sommaren i New York är jättevarm, och polyester luktar hemskt när man blir svettig… Och vintage här är både utplockat och dyrt. Nu har jag mer nya kläder, maxiklänningar, platåskor, shorts och linne. Jag klär mig efter vädret.

Hur bygger du din garderob?

– Min garderob är totalt överväldigande, jag har för mycket saker! Om någon vill köpa något, mejla mig – jag menar allvar. Allt är byggt kring mina skor. Skor är mina favoritplagg och jag vill kunna se dem. Min shoppingstil är totalt spontan. Jag är närmast en tvångsmässig shoppare. Om jag har en stressig vecka slutar det med att jag har tre par nya skor i garderoben när veckan är slut. Samtidigt är min garderob väldigt organiserad, utrymmet är så begränsat i New York att du inte har något val. Det räcker med att en jacka ligger på golvet för att det ska kännas stökigt.

Dina tre favoriter i garderoben?

– Min ångmaskin! Jag använder den varje dag. Den sparar jättemycket pengar, eftersom jag inte behöver lämna lika mycket kläder på kemtvätt.

– Stövlarna från Margiela för H&M. I New York tog hela kollektionen slut på två sekunder, men när jag var hemma i San José över Thanksgiving fanns allt kvar!

– Mina solglasögon från Madewell. Jag köpte dem i fjol. De är färgglada och passar bra på sommaren när jag använder jag riktigt starkt läppstift.

Dina tre bästa New York-tips?

– Min favoritrestaurang heter Rockin’ Raw (171 Sullivan Street) och ligger runt hörnet. Allt är veganskt, glutenfritt ekologiskt, raw. Den drivs av ett gulligt par som precis fått en bebis och jag stöttar gladeligen en sådan rörelse.

– En av mina favoritbutiker är Oak (28 Bond Street), de har en bra blandning och deras eget märke A OK gör riktigt unika grejer.

– Något jag aldrig tröttnar på är att promenera över Williamsburg Bridge, det är magiskt. När jag först flyttade hit bodde jag i Williamsburg och promenerade över bron varje dag.

Duna Suchow

Ålder: 29.

Familj: Katten Vida, mamma, pappa, bror

Bor: Soho.

Gör: Jobbar på förlag och bloggr

Bloggar sedan: 2012.

Blogg: Do the hotpants www.dothehotpants.com

Natalie Suarez: "Jag gillar att blanda hippievibben med klassiskt skräddat"

Beskriv din stil!

– Min stil är en mix mellan bohemiskt och rock’n’roll. Jag gillar att leka med färger, jag gillar lager på lager och jag gillar att ha massor av stora smycken. Roliga mönster, men klassiska silhuetter. Jag kommer från LA och när jag bodde där hade jag mest vintage. Jag gillar att blanda hippievibben med klassiskt skräddat.

Hur planerar du din garderob?

– Jag har mycket baskläder – skjortor, klänningar och skinnjackor – men i tusen olika mönster och färger från mina resor. Jag planerar aldrig vad jag ska köpa, om jag ser något coolt slår jag till. Numera får jag ganska mycket kläder genom mitt jobb, men jag gillar fortfarande att loppisfynda. Jag gillar kvalitetsplagg som håller länge. Varje säsong rensar jag ur garderoben och ger bort saker, kläderna lever vidare genom mina vänner. Min garderob är totalt oorganiserad. Jag försöker hålla var sak på sin plats men det går inte. Min pojkvän driver märket Modern Vice som jag också designar för, så jag har typ tusen par skor.

Dina tre favoriter i garderoben?

– Min svarta vintagehatt som jag hittade på auktion för ett tag sedan. Nu har jag på mig den varje dag.

– Min gröna, vintage baseballjacka är väldigt unik. Jag hittade den här i området på Village Style (111 E 7th Street), en av mina bästa second hand-butiker.

– Mina ”Chloe booties” från Modern Vice. Det är en cool, herrinspirerad sko med en något spetsig tå som jag älskar.

Dina tre bästa New York-tips?

– Jag älskar Love Adorned (269 Elizabeth Street), en smyckesbutik i Nolita. Jag har vänner som gör smycken och säljer dem där. Och så luktar det så gott från doftljusen!

– En av mina favoritrestauranger är Balade i East Village, 208 1st Avenue, som bland annat serverar falafel, hummus och ris.

– Över huvud taget gillar jag att promenera runt i Nolita bland alla små butiker och restauranger. Eller att gå till Tompkins Square Park.

Natalie Suarez

Ålder: 22.

Familj: Mamma, pappa, storasyster, pojkvän.

Bor: East Village, New York.

Gör: Modell, bloggare och designer.

Bloggat sedan: 2009.

Blogg: Natalie off duty www.natalieoffduty.blogspot.se

AV: Katarina Matsson, FOTO: Susanne Kindt-Wollam