De bästa oljeprodukterna just nu

1 av 7
"Moroccanoil treatment", Moroccanoil, 339 kr
NÖJE

Numera är det inte bara håret vi ska oljeboosta, både kroppen och ansiktet mår bra av olja. Att använda rätt produkt kan göra underverk – här är de bästa produkterna för ditt hår, din hy och din kropp!

Vårdande olja för håret

Produkten som startade trenden, "Moroccanoil treatment", är precis som namnet antyder främst en behandling. Passar allra bäst för dig med lite grövre hår eftersom den ger massvis med fukt och lätt tynger ner skandinaviska hår. Används i blött hår.

Testa: "Moroccanoil treatment", Moroccanoil, 339 kr

Stylingolja för håret

Vill du använda en olja för att kontrollera friss är ett bra alternativ en olja som även innehåller silikoner eftersom den ger glans utan att tynga ner. Silikoner behöver nödvändigtvis inte betyda något ont, många av dem är vattenlösliga i dag. "Oil-licious" från Schwarzkopf är ett bra exempel på en billigare olja med bra ingredienser.

Testa: "Got2b Oil-licious", Schwarzkopf, 79 kr

Skyddande för håret

Vill du ha både skydd och vård i solen? Spana då in "Huile celeste" från Kérastase. Tyvärr blir resultatet lite flottigt om du har den i hela håret men den skapar en skyddande film som ser till att klorin (från poolen) eller salt (från havet) inte kan skada dina vackra lockar.

Testa: "Huile celeste", Kérastase 269 kr

Skyddande för kroppen

Borta är oljorna från 80-talet som man stekte kroppen med. Numera är sololjorna fullmatade med skydd och vård. Senast i raden att lansera en olja som inte bara är skyddande utan även ger en fin glans till torra ben är Biotherm.

Testa: "Huile solaire spf 30", Biotherm, 290 kr

Ansiktsolja mot akne

Byt ut din ansiktskräm mot en olja och motverka din akne. "Lingonberry clear skin" är en mild och effektiv olja som både jobbar på att få bort finnarna samtidigt som den matar huden med nyttigheter.

Testa: "Lingonberry clear skin", C/o Gerd, 295 kr

Oljeserum för natten

Boosta din nattkräm med ett oljeserum för extra fukt. Lancômes lyxvariant passar lika bra natt som dag och är extra trevlig för dig som vill ha massor med fukt och lite anti-age.

Testa: "Absolue sublime oleo-serum", Lancôme, 1 650 kr

Multifunktionell

Orkar du inte hålla på med en mängd produkter kanske "Nutriextra" är något för dig. Det är en torrolja i sprayformat som ska fungera precis lika bra i ansiktet som på kroppen som i håret. Perfekt på semestern!

Testa: "Nutriextra oil", Vichy, 219 kr