Skäm bort fötterna!

Foto: Thinkstock
NÖJE

Efter vintern är fossingarna knappast redo att visas upp i snygga sandaler. Sofis modes Anna Wahlberg har knepen och produkterna som får fötterna att gå från lågvattenmärke till toppform.

Fixar färgen

Fuska fram lite färg! Bleka fötter och smalben blir mycket snyggare med ”Bathina take a picture ... it lasts longer ...” från Benefit, en utjämnande kroppskräm med snygg lyster och mild blommig doft.

Testa: ”Bathina take a picture … it lasts longer”, Benefit, cirka 270 kr (obs: extern länk)

Lägg i blöt

Lägg till ett tio minuters avkopplande fotbad till veckans skönhetsrutiner, det är bästa grunden till välmående fötter. Fotsalt i vattnet mjukar upp förhårdnader, rengör och piggar upp. ”Fotbad” för 65 kronor från CCS är ett skummande fotbad med fräsch doft.

Testa: ”Fotbadsalt”, CCS, 39 kr (obs: extern länk)

Fila lagom

Vitrys keramiska fotfil för 159 kronor är magiskt bra och lätt att använda till hela foten. Men tänk på att lagom är bäst – filar du fötterna för mycket kan följden bli ännu tjockare traktorsulor.

Testa: ”Keramisk fotfil”, Vitry, 159 kr (obs: extern länk)

Ingen odör

Vägra pinsamheter när du sparkar av dig skorna. ”Podexine anti-perspirant” från Vichy minskar fotsvett och svalkar varma fötter.

Testa: ”Podexine anti-perspirant”, Vichy, 109 kr (obs: extern länk)

Elektrisk fil

Fila hälar och fotsulor när fötterna fortfarande är mjuka efter badet. ”Velvet smooth express pedi” från Scholl för 399 kronor är en elektrisk sandpappersfil som enkelt slipar bort förhårdnader.

Testa: ”Velvet smooth express pedi”. Scholl, 399 kr (obs: extern länk)

Glöm inte nagelbanden

Även nagelbanden på fötterna behöver näring och återfuktning. ”Lemon butter cuticle cream” från Burt’s bees är en nagelbandskräm med fast konsistens som kan användas till både händer och fötter.

Testa: ”Lemon butter cuticle cream”, Burt's Bees, 79 kr (obs: extern länk)

Mönsternaglar

Sugen på polkadots på tånaglarna? ”Nailart pen” från Make Up Store är ett smidigt redskap med metalländar i olika storlekar för att göra prickar, virvlar och mönster på naglarna med lack i olika färger.

Testa: ”Nailart pen”, Make Up Store, 75 kr (obs: extern länk)

Återfuktar

Att smörja in fötterna dagligen är ett enkelt sätt att få fina fötter. Fotkrämen ”Foot patrol” från Bliss har förutom återfuktande ingre­dienser ett tillskott av exfolierande syror som mjukar upp förhårdnader och fungerar som en daglig fotvårds­behandling.

Testa: ”Foot patrol”, Bliss, 195 kr (obs: extern länk)

Piggar upp

Piggar upp och mjukgör. ”Foot balm” från Weleda är en fotkräm med naturliga ingredienser och sagolik doft av citrus som absorberas snabbt och svalkar skönt.

Testa: ”Foot balm”, Weleda, 129 kr (obs: extern länk)

AV: Anna Wahlberg FOTO: Peder Wahlberg