Prinsens paltor orsakar hysteri

1 av 9 | Foto: JAMES WHATLING/SPLASH NEWS/AL SPLASH, PHOTOS
NÖJE

Han har inte yppat sitt första ord än.

Men redan följer tusentals män och kvinnor hans minsta vink.

…Och köper exakt samma kläder till sina små bebisar.

I tre veckors tid har baby George, f'låt, hertigparet av Cambridge, rest runt i Australien och Nya Zeeland.

Men mest uppmärksamhet på resan har deras son fått.

Den nio månader gamla prinsen har blivit en stilikon, och varje plagg han visats upp i under resan har sålt slut inom några timmar.

Ryggsäcken slutsåld

Hysterin började redan när den unga kungliga familjen landade på andra sidan jorden, och prins William bar en kängururyggsäck åt sin son. Ryggsäcken, som kostar en dryg hundralapp, går inte längre att få tag på.

Samma historia har fortsatt att upprepas under resans gång. Bara timmar efter att prins George lekte med andra bebisar i Nya Zeeland iklädd hängslebyxor från designern Rachel Riley var plagget slut på designerns hemsida.

Efter att han landade i Sydney den 20 april, iklädd en byxdress från märket Annafie, hann han knappt av landningsbanan innan märket var slutsålt. Föräldrar som nu vill klä sina barn som en kunglighet måste vänta. Enligt hemsidan har högtrycket gjort att det är två månaders kö till plagget.

Men det är inte bara entusiasktiska föräldrar som gillar prinsens stil, även modeexperter har börjat uttalat sig om det som i brittisk press nu kallas "Georgeeffekten".

– Prinsen bevisar att en Peter Pan-krage aldrig blir omodern för en kunglighet, sa en modeexperten Nick Ede under resan.

Randiga tröjan likaså

Under ett besök till Taronga Zoo in Sydney bar Prince George en randig polotröja och blå shorts. Även de är helt slut i lager.

– En stilikon är någon som skapar en trend, och med sin randiga tröja och sina blå byxor gör han verkligen det, fortsätter modeexperten.

Men att prins George skulle bli en trendsettare stog egentligen klart även innan resan. När prinsen för första gången visades upp för världen, den 23 juli 2013, blott ett dygn gammal, dröjde det inte många minuter innan filten han var insvept i försvann från hyllorna.

Det ökade köpsuget är bra för den brittiska ekonomin, menar experter inom området som brittiska Daily Mail har pratat med.

– Kate har haft en betydande påverkan på modeindustrin och det är rimligt att hennes son har det också. Man litar på hennes stil, säger designern Izabela Minkiewicz.