Marina Kereklidou i samarbete med Whyred

1 av 8
NÖJE

"Den lilla svarta" i nya konstellationer i regi av Marina Kereklidou.

Marina Kereklidou.

Whyred tar ut svängarna i samarbete med designern Marina Kereklidou. Våren 2015 lanseras kollektionen Whyblack med inspiration av Karin Boyes dikt "Ja, visst gör det ont när knoppar brister" som handlar om hopp, frihet och framtid.

– Vi på Whyred ville ta fram en capsule collection med olika konstellationer utsprunget av den lilla svarta klänningen. När vi diskuterade designernamn att samarbeta med så var det självklara valet att fråga Marina Kereklidou med tanke på hennes klassiska stil och känsla för trender, säger Lili Assefa, delägare Whyred.

Whyblack består av 19 plagg, där bland annat svarta höga sandaletter och en kuvertväska inkluderas. Färgskalan går i svart med saffrangult, puderrosa och ceriserosa som accenter.

– Jag har tagit fasta på cocktail/smoking detaljer och omvandlat dessa till feminina klänningar. För mig handlar det om att skapa en kollektion som hyllar kvinnan. Där både den mjuka och den hårda sidan hos henne bejakas. Där siluetter smickrar och förskönar, säger Marina Kereklidou.