Modeveckan i New York

Just nu är ”Det stora äpplet” fyllt av modelejon, designers och vackra kläder. Det är New York Fashion Week! Här kan du följa visningarna och njuta av modet för våren 2015. Bildspelen uppdateras följande. Enjoy.

1 av 10
NÖJE

Marc Jacobs

– Individualitet mötte uniformer hos Marc Jacobs. Publiken fick höra soundtracket i egna hörlurar, som uppmanade till en personlig upplevelse av kollektionen. Plaggen däremot var uniformsinspirerade. Vi såg dova toner av grönt, brunt och blått, oversize-fickor och mycket volym som balanserades av markerade midjor, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 8

Calvin Klein

– Proportioner hade en stor roll i Calvin Kleins senaste kollektion, vi såg tunikor över långa byxor och kjolar, skärp som gav definition till de raka linjerna men även enkla, korta klänningar. Överlag var det en snyggt minimalistisk kollektion med rena linjer och en vuxen, sofistikerad känsla, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 12

Proenza Schouler

– Killarna som inte kan göra något fel! En snygg kollektion med mycket läderinslag, djurmönstrade block blandat med mjukare längder och fantastiska fransade långklänningar, säger moderedaktören Beatrice Trodden.

1 av 10

Michael Kors

– Michael Kors visade upp en kollektion med det han gör bäst, klassiska, feminina och lättburna plagg. Det var sommrigt stylat med platta sandaler, blomstertryck och ett fokus på midjan som både markerades med skärp och utskurna detaljer, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 11

Oscar de la Renta

– Visningen gick från polerade och sommriga dag-outfits, till cocktailklänningar och avslutades med fulländade galablåsor. Oscar de la Renta gjorde det han är bäst på, vackra, feminina klänningar i skira material, med blommor, fina fjäderfransar och spetsinslag, säger moderedaktör  Beatrice Trodden

1 av 10

Rodarte

– Rodarte visade två typer av kvinnor på sin catwalk, den rockiga tjejen med tajta jeans, nedhasad blus och oversize jacka ochsjöjungfrur med attityd. Nät, paljetter och silke blandades i asymmetriska klänningar som skimrade i ljuset. Pricken över i, de högt snörda stövlarna, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 10

Marc by Marc Jacobs

– Det var andra gången Luella Bartley och Kate Hillier presenterade en kollektion för Marc by Marc Jacobs. De injicerade sin brittiska touch med punkiga influenser och street-inspirerade outfits, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 8

Tommy Hilfiger

– New Yorks hitills maffigaste och säkerligen mest påkostade visning. Temat tydligt, karneval,1960-tal och The Beatles. Kate Moss skulle säkerligen kunna synas i det mesta som kom ut på catwalken. Det var rockigt med en festivalkänsla och självklart såg vi Hilfigers klassiskt amerikanska inslag med stjärntryck och ränder, säger moderedaktör  Beatrice Trodden.

1 av 9

Rag & Bone

– Rag & Bone visade till sommaren en praktiskt inspirerad kollektion med 90-tals inslag. Det var  parkas, denim och långa lager som emellanåt balanserades med midjekorta tröjor, uppknäppt eller hotpants-outfits. Om varje säsong introducerar ett nytt sätt att bära väskan på så anser Rag & Bone att sommarväskan ska sitta över bröstet, säger moderedaktör  Beatrice Trodden.

1 av 6

Carolina Herrera

– Enkla outfits i ljusa vårfärger så som vitt och ljusgult kom ned för  Carolina Herreras catwalk tillsammans med klassiskt vackra rödamattanklänningar. Det fanns några  outfits som kändes daterade, men de vägdes upp av andra plagg med modernare former och digitala tryck som gjorde att delar av kollektionen kändes yngre, säger moderedaktör   Beatrice Trodden.

1 av 9

Victoria Beckham

– Victoria Beckham har kommit långt sedan starten av sitt märke, varje säsong går hon från klarhet till klarhet. Vårkollektionen är minimalistisk och stilren utan att vara tråkig. De asymmetriskt knäppta kapporna, fickorna, ränder och skärpdetaljer gör att även de enklaste kombinatonerna är spännande, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 11

Diane von Furstenberg

– Sommarben och magtröjor var den genomgående trenden hos Diane Von Furstenberg till nästa säsong. Det var flickiga klänningar, rutigt och monokromt med färgglada inslag. Den klassiska  omlottklänningen sågs inte av lika mycket som förväntat och känslan var mer sommar på Rivieran än professionell garderob, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 9

Thakoon

– Luftigt och avslappnat med exotiska influenser var känslan hos Thakoon. . Blommiga tryck i varma röda och grå toner blandades med mer grafiska, monokroma mönster och silkiga pyjamasliknande plagg. Detaljerna var fantastiskt utförda, små fina fransar löpte som en röd tråd genom kollektionen och den flätade detaljen var pricken över i på de svartvita klänningarna, säger moderedaktör  Beatrice Trodden.

1 av 12

Alexander Wang

– Hos Alexander Wang regerade de sportiga influenserna, både i materialval och stil. Klänningar som liknade dykardräkter, nätmaterial, bomber-jackor och tennisklänningar med attityd. De hårdare och mer extravaganta plaggen bröts även av med enklare monokroma outfits med mjukare känsla. Det var en välbalanserad kollektion med många nyanser, säger moderedaktör  Beatrice Trodden.

1 av 14

Altuzarra

– Öppna skjortor, uppknäppta kjolar, låga urringningar och höga slitsar. Altuzarras visning var sexig, men på ett väldigt sofistikerat sätt. Vi såg skjortklänningar och pennkjolar men mest minnesvärda var de fantastiska plaggen med  flätad struktur.

1 av 11

Peter Som

– Både matchande och krockande mönster i grönt som blandats med ränder, vitt och inslag av guld. Peter Som bjöd på en visning med nytänkande lager (höftskynke över skjortklänning) och minimalistiska silhuetter. Till sommarens fester vill jag absolut bära Soms bandlösa tunikor över vida byxor, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 9

Jason Wu

–Jason Wu visade en väldigt klassisk och feminin kollektion. Överlag kändes den lite väl konservativ jämfört med den nuvarande höstkollektionen, men det var snygga och lättburna plagg som visades för våren 2015.

1 av 7

BCBGMAXAZRIA

– BCBGMAXAZRIA visade luftiga siluetter i ljusa färger som blandats med mer strukturerade material. De enklare klänningarna funkade bäst för mig och det vita kändes härligt sommarfräsht, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 8

Tadashi Shoji

– Skira material, smakfullt glamorösa klänningar och en kul kontrast med skjortkragar till mjuka, böljande silhuetter. Vissa plagg var lite för spetsbetonade för min smak, men överlag en fin visning, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

Text: Rebecka Wållgren Foto: AP