Modeveckan i London

Från New York till London. Modeveckan-karusellen drar vidare och det är dags för London Fashion Week! London är kända för alternativt, utmanade, street-inspirerat och konceptuellt mode i framkant. Något du inte vill missa alltså! Här kan du följa alla visningarna från den spännande veckan. Bildspelen uppdateras följande.

1 av 10
NÖJE

Christopher Kane

– En lite mer tillbakadragen kollektion än vad vi är vana att se från Christopher Kane, men en väldigt sofistikerad sådan. Plagg utsmyckade med rep syntes utmed hela kollektionen, som för övrigt gick i mörka toner av vinrött och svart som lyftes av ljust blå och krämfärgade nyanser, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 9

Burberry

– Burberry har gjort en Chanel! Med andra ord stylat sin väldigt feminina, sofistikerade kollektion med löparskor. De gick även steget längre och blandade in foträta sandaler. Utöver denna detalj var kollektionen fylld av färger, starka tryck och innehöll självklart trenchcoaten märket är så kända för, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 8

Topshop Unique

– Med inspiration från brittiska semesterorter visade Topshop Unique upp plagg i primärkulörer, ränder och färgblock. Härligt strandinspirerade looks som passar alla stadstjejer som älskar kontraster mellan feminint och sportigt, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 7

Matthew Williamson

– En stark kollektion från färg och printälskaren Matthew Williamson. Han visade flörtiga kortklänningar, vackra böljande blåsor och härligt herrinspirerade kostymer, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 10

Emilia Wickstead

– Hon är känd för sina enkla, rena former med utstickande färger. Emilia Wickstead gjorde ingen besviken med sin vår- och sommarkollektion. Vi såg även mycket vitt, skimrande neutrala toner och minimalistiska ränder, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 8

House of Holland

– Hos House of Holland bjöds det på en lika färgsprakande visning som vi är vana att se från designern. House of Holland tjejen är inte rädd för att blanda missmatchande tryck och färger i samma look – hon vill ha allt på en och samma gång, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 9

J. JS Lee

– ”Chict, minimalistiskt med modernistisk skräddning”. Så beskrivs den koreanska designerns stil och det var precis det som visades på J. JS Lees visning. Mycket rena linjer och neutrala färger med ett lite sportigt inslag i vissa av lookerna. Det är inte revolutionerande mode, men lättburna plagg med snygga former och skärningar, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 10

Eudon Choi

– Eudon Choi visade en starkt maskulint inspirerad kollektion med subtilt feminina nyanser. Utöver de två långa klänningarna i lätt material var den mer kvinnliga aspekten i plaggen symboliserade av en volang. Även inslag av spets och säsongsenliga blomstertryck i rosa, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 8

Fyodor Golan

– Allt fanns med i Fyodor Golans vår- och sommarvisning. Starka färger, volym, blandning av olika texturer, digitala tryck och självklart den lyxiga sportinfluensen som är en fundamental del av deras design. Det är kul att se hur de har lekt med former, texturer och tredimensionella applikationer på plaggen, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

Text: Rebecka Wållgren Foto: AP