Modeveckan i Milano

Nu har turen kommit till Milano och det är dags för några av de mest etablerade och kända namnen inom mode att visa upp sina kollektioner inför nästa säsong. Här kan du följa visningarna från den spännande veckan. Bildspelen uppdateras följande.

1 av 8
NÖJE

Marni

– Vilken kollektion! Meddelandet från Marnin handlade om asymmetri, i både form och mönster. Lager på lager av former i naturliga färger, konstnärliga blomstertryck, spännande veck och förvånansvärda former som fastän stela tycktes fladdra i vinden. Kollektionen bands samman av de breda judobältena eller tunt snörda skärpen, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 7

Salvatore Ferragamo

– Ormskinn, vida, luftiga kjolar och en safari-inspirerad look. Salvatore Ferragamo bjöd på en elegant visning. Kollektionen var avslappnad men dressad och feminin, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 9

Dolce & Gabbana

– Dolce & Gabbanas kollektion visade tydligt inspirationen designerna hämtat från Spanien. De visade matadorjackor, flamenco-kjolar och dramatiska svarta änkan outfits. Det var en storslagen kollektion i fylliga färger, detaljrik och med feminina former, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 9

Bottega Veneta

– Bekväma dans-inspirerade outfits i mjuka material blandades med luftiga klänningar med midjor som getts definition av knutna skärp och strukturerade outfits i mörk denim. Bottega Veneta ser säsongens kvinna som bekväm, avslappnad och feminin, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 10

Giorgio Armani

– Vackra skira lager i ljusa toner och dovt mörka inslag. Giorgio Armani visade en kollektion fylld av härligt böljande kjolar och klänningar, matchande kostymer och ett och annat djurmönster, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 11

Roberto Cavalli

– Cavalli visade en mångsidig kollektion som gick från psykadeliska mönster till dramatiskt svarta, skira kreationer och oskyldigt vita outfits med högt knäppta kragar och spets. Visningen avslutades med djurmönster och fjäderdetaljer. En av de mest minnesvärda kreationen var en läderlook som sågs i både brunt och skimrande silver, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 6

Versace

– Det visades en stark och förvånansvärt sofistikerad kollektion från Donnatella Versace till våren och sommaren 2015. Många monokroma outfits, asymmetriska linjer och diskreta mönsterinslag. Kollektionen var ovanligt minimalistisk, men självklart fanns några plagg med opulenta mönster som märket är så kända för, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 7

Fendi

– Fendi visade upp en fantastisk kollektion med en perfekt cool, avslappnad men samtidigt dressad känsla. Denim syntes för första gången på deras catwalk tillsammans med snygga mönster, läder och diskreta fransar. Visningen avslutades med otroliga fjäderlika klänningar i ljusa pasteller och svart, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 7

Prada

– Prada visade en damig kollektion med knälånga kjolar och kappor, en stil vi är vana att se från designhuset. Kollektionen avslöjade ett visst fokus på klädernas utformning genom de exponerade sömmarna och kappor är ett av nyckelplaggen till våren och sommaren hos Prada, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 6

Gucci

– Vardagslyx från Gucci till sommaren. Vi fick se mycket denim, mocka och mjuka pälsinslag i den 70-talsinspirerade kollektionen, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 7

Alberta Ferretti

– Skira, ljusa toner, så lätta att det ibland inte märktes att modellerna faktisk bar kläder hos Alberta Ferretti. Det var vackra romantiska plagg och en bohemisk känsla med fransar, blommor och luftiga material, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

Text: Beatrice Trodden Foto: AP