Modeveckan i Paris

Se bästa visningarna från Paris Fashion Week

NÖJE

New York, London, Milano och nu Paris! Världens fashionistor har begett sig till franska modestaden för att bevittna vårmode för 2015 när det är som allra bäst. Theyouway ger dig givetvis bästa platsen, här kan du spana in de bästa visningarna. Bildspelen uppdateras löpande.

1 av 10

Miu Miu

– Damigt med en edge. Det klassiska och propra fick en rebellisk twist hos Miu Miu med magtröjor till pennkjolar, djupa v-ringningar och kaxigt upphasade rockärmar, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 12

Louis Vuitton

– En strukturerad kollektion mitt i en säsong som präglats av mycket luftiga och mjuka siluetter. Nicolas Ghesquière körde även denna gång på en retro-inspirerad känsla med samma korta a-linjeformade kjolar vi såg till hösten, höga kragar och stora runda örhängen, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 11

Hermès

– Luftiga plagg i ljusa färger med härligt draperade sektioner och knutna detaljer. Hermès visning gick från klassiska neutrala outfits till en mörkare färgskala. Det mesta var stilrent och enfärgat, men en och annan mönstrad look fick vi också ta del av, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 11

Alexander McQueen

– De asiatiska influenser som inspirerat Sarah Burtons senaste kollektion för Alexander McQueen var tydliga. Från de kimono-inspirerade plaggen till samuraj-referenserna i håret och de masker modellerna bar. Höjpunkten för min del var en av de sista kreationerna, en fantastikt detaljerad klänning som såg ut som en vackert bärbar version av ett av Japans blommande körsbärsträd, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 12

Chanel

– Kritstrecksränder, färgglada fläckar, monokroma outfits och självklart dräkter i det klassiska Chanel tyget. När man visar 86 looks kan man få med allt man vill i kollektionen. Den största snackisen var däremot visningen själv. Karl Lagerfeld ställer alltid till med en storslagen föreställning och denna säsong blev det en feministisk demonstration, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 10

Stella McCartney

– Stella vill att vi ska vara bekväma nästa säsong. Bekväma men stilrena och minimalistiska med en liten edge i form av oväntade spännen, utskurna detaljer eller en asymmetrisk skärning. Jag vill vara en Stella-tjej, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 12

Saint Laurent

– I'm with the band! Det var Saint Laurent kollektionens meddelande i Paris. Det var rockiga tjejer på catwalken i kortkort, skinn och mörkt mönstrade outfits, där en nonchalant draperad sjal och en hatt var pricken över i, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 9

Céline

– Franska minimalismen drottning slår till igen! Phoebe Philo visade en snygg och stilren kollektion för Céline, där de enkla färgerna och formerna bröts av med blommiga mönsterinslag, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 10

Givenchy

– Sexigt, monokromt och en gotisk, medeltidakänsla på plaggen. Det var meddelandet från Givenchy, där Riccardo Ticci ville gå tillbaka till den lite sexigare känslan märket hade tidigare. Höga stövlar, snörningar och spets gjorde det till en detaljrik kollektion från Givenchy, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 9

Chloé

– Härligt vida och luftiga silhuetter i skira material och ljusa färger blandades med avslappnade denim-outfits. Det var en bohemisk känsla på Chloés sommarkollektion, en fri och flickig atmosfär som är som gjord för att strosa genom en blomsteräng, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 10

Rick Owens

– Hårt och strukturerat mötte mjuka och lätta material i Rick Owen senaste kollektion. Det var intressant att se hur han jobbat med med kontrasten mellan materialen och formerna. Skira kjolar spretade ut under tunga raka former och färgskalan var mer varierad än vanligt hos designern, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 9

Lanvin

– Vackra, enkla klänningar och sexiga suits. Så inleddes Lanvins visning i Paris. Det följdes av mer detaljerade outfits med lager av spets och och avslutades med plagg i skimrande guldbrokad, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 8

Rochas

– Så lätt, så lätt, i skira lager med nätta blomstertryck. Det var vackert och feminint hos Rochas denna säsong. Om kjollängder kryper nedåt har skärpen vandrat högre hamnat precis under armarna på ett lite underligt sätt. Utöver det var kollektionen underbar och de fantastiska, rufsiga fransskorna kommer jag att drömma om länge, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 10

Dries van Noten

– Dries van Noten visade dova färger och mönstermixar i sin kollektion som hade en mörkt romantisk och bohemisk känsla. Modellerna skred nedför catwalken i outfits som kändes härligt nonchalanta och var otroligt snyggt stylade, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 9

Anthony Vaccarello

– Fransk rock-chic är det bästa sättet att beskriva Anthony Vaccarellos kollektion. Skinnkjolar, kort-kort, enkla skjortor med djupa urringningar ock kavajer. Vi kan tänka oss modeikonen Carine Roitfeldt i mycket från denna kollektion där den stora nyheten var de asymmetriskt skurna kjolarna, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

Text: Rebecka Wållgren Foto: AP