Svensk design på Paris modevecka

Spana in visningarna från våra svenska stoltheter Acne och Hope!

NÖJE

När Stockholms modevecka gick av stapeln saknade vi ett par av våra stora modestjärnor. Rodebjer valde att visa upp sitt vårmode för 2015 i New York och nu när det var dags för Paris att bjuda på modevecka hittade vi ytterligare två svenska märken bland de internationella jättarna. Hope och Acne Studios (som dessutom hade modeikonen och redaktören Anna Dello Russo på sin främsta rad)! Spana in svenska modet i bildspelen!

1 av 33

Acne Studios

– En kollektion med retrokänsla från svenska modefavoriten Acne Studios till nästa säsong. Kostyminspirerade outfits med djupa v-ringningar, skira material och abstrakta tryck med frukter och kroppsdelar. De minimalistiska plaggen hade militärainspirerade detaljer med stora fickor. Vi såg även inslag av lysande starka färger, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

1 av 25

Hope

– Vitt, grått och svart. Det var en enkel färgskala på svenska modemärket Hopes senaste kollektion, med lätta inslag av rosa och senapsgult. Vi såg enkla former med vida volymer och boxiga överdelar. Luftiga nederdelar matchades med stickade toppar prydda med sportiga ränder som gav delar av kollektionen en retro-sportig känsla, säger moderedaktör Beatrice Trodden.

Text: Rebecka Wållgren Foto: Hope/Acne