”Streetstyle är roligare än catwalk”

Caroline Blomst om vårtrender, badkollektionen och streetstyle

1 av 8
Redaktionens favorit
NÖJE

Hon är en av våra största modebloggare, driver eget modemärke och är en riktig mästare på streetstyle. I april släpper hon även badkläder tillsammans med Esprit. Om det och så klart en massa annat härligt har vi pratat med Caroline Blomst.

Du släpper en kollektion badläder för Esprit i vår, hur kommer det sig att det blev badmode?

– Ja, det är ju ganska nishat. Men det är ett roligt segment att jobba med, det händer mycket på badfronten. Det är en helt egen del med material och trender.

Vilken är din egen favorit i kollektionen?

– Jag har såklart flera favoriter. Men jag gillar baddräkten som är lite ryschad. Sen gillar jag bikinisarna, både de mönstrade och den sandfärgade.
 

Vi gillade den vita halterneckbaddräkten lite extra.

– Ja men den är cool, den kan man ju ha till jeansshorts och andra kläder.

Du som är streetmodeexpert, vilka trender tror du att vi kommer få se på gatorna i vår?

– Det kommer att bli lite mer 70-tal med material som mocka och mycket denim. Jag tror också att den avslappnade trenden kommer att fortsätta, med till exempel sneakers och kavaj. Den trenden är ju väldigt lätt att bära.

Finns det någon stilikon du är extra stolt över att fångat på bild?

– Det beror på vad man är sugen på för look för säsongen. Nu är det kul att fota franska Jeanne Damas, hon har en väldigt cool 70-talsstil som är lite sådär fransk och knasig. Sen är det alltid kul att fota modeller och redaktörer eftersom de ofta får kläder innan de kommer ut i butik. Då hinner man planera lite.

Vilken status har egentligen gatumodet. Är det det nya catwalken?

– Jag tycker såklart att man behöver båda. Men streetmodet är roligare, där kan man se en mix istället för en hel look. En hel look från Gucci kan ju vara fantastisk men det kanske inte passar varje dag. Det är alltid kul att se någon som mixat det till sin egen grej, kanske har lite vintage och lite H&M till. Det är lättare att inspireras och lättare att bära streetmode.
 

Vad kommer du själv satsa på i vår?

– Jag kommer nog köra lite 70-talsstil, lite utsvängda jeans, lite högre midja, någon schysst vit blus, kanske lite spets. Även militärjackan känns het i vår.

Om några dagar drar modeveckan i Stockholm igång vad är du mest spänd på där?

– Det måste vara streetstylemodet såklart. Det ska bli jättespännande att se vad folk har på sig när de kommer till visningarna. Jag hoppas på bra väder så att folk kan ha på sig schyssta kläder. Man blir aldrig besviken i Stockholm, det är mycket nytänkande och många trender föds faktiskt här.

Vad har du mer på gång i framtiden, förutom badkollektionen för Esprit då?

– Jag fortsätter med mitt eget märke och så släpper jag skor för Superga. Sen får vi se vad som händer...

Text: Rebecka Wållgren Foto: Esprit

ARTIKELN HANDLAR OM