Hylla kurvorna

Inspireras av stjärnorna och hitta dina nya favoritplagg

Foto: AP, Splash.
Kim Kardashian, Christina Hendricks, Beyonce.
NÖJE

1. Den perfekta partyklänningen

En bandeau eller enaxlad klänning är ett bra alternativ för dig som vill framhäva nyckelbensparti och armar. Väljer du dessutom en modell med markerad midja får du en fin timglasfigur.

Vill du framhäva men samtidigt inte känna dig för naken så satsa på en klänning med en kombination av transparenta och täckta partier. En skir ärm på en omlottklänning andas fest och visar hud utan att det blir för bart.

Är du typen som inte vill ha klänning till fest så satsa på ett par slimmade jeans och en topp som du kombinerar med en lång, tunn cardigan eller en maxikimono i en metallic eller tunn sidenvariant.

Det är balansen mellan det åtsittande och lösa som skapar en bra helhet för din look – då framhäver man kurvorna på ett oansträngt och avslappnat sätt.

Tips!

Se till att skaffa klänningen vid en tidpunkt då du inte har en fest väntandes runt hörnan. På så sätt slipper du göra dumma stressköp (och du hinner byta storlek i lugn och ro om du handlar på nätet). Passa på att unna dig ett spontanköp om du hittar en snygg i rean som faller dig i smaken.

2. Ytterplaggen

En trenchcoat är ett ypperligt val av kappa som är lika fin att bära stängd med markerad midja eller öppen för en mer avslappnad look.

En svart fuskpäls som går strax under rumpan är ett bra alternativ som funkar både till en lösare jeansmodell eller till ett par stuprör.

En poncho är ett grymt plagg med många användningsområden och som funkar till många olika kroppar. Släng den över din tunna tröja för inomhusbruk eller ovanpå din vår- och höstjacka så förlänger du månaderna då du kan använda den.

3. De ultimata jeansen

För dig som har större höfter är det bäst att välja ett par jeans som är just anpassade efter det. Risken finns annars att de sitter bra vid lår och rumpa men att det blir en stor glipa i midjan. Spana in Levi´s Curve ID som hjälper dig att hitta just din kroppstyp och välj jeansmodell där efter. Eller testa Asos populära modeller för just kurvor. Bootcut är superhett för våren och är en ultimat modell för dig som vill förlänga benen.

4. Polotröjan

Satsa på en oversize polotröja som du kan bära ovanpå ett par lösa kostymbyxor, slimmade jeans eller som klänning till ett par strumpbyxor.

5. Skorna

Är du ute efter att förlänga benen så ska du välja ett par pumps eller sandaletter som visar mycket fot. Ankelboots är fint men har en tendens att kapa av formen på din silhuett.

6. Alternativ till kavaj

För dig som gillar kavaj men inte vill ha en mer markerad axel är kimono-blazern ett bra alternativ. Det ger ett uppklätt men ändå ledigt intryck. Eller så satsar du på en tjusig cardigan som du med fördel kan styla med ett skärp i midjan.

7. Vardagsklänningen

Att fylla sin garderob med den lilla svarta som ska kunna bäras till vardags såväl som till fest kommer man långt med. Två ultimata modeller för att framhäva kurvorna är antingen en omlottklänning eller en åtsittande knälång modell med en liten ärm.

Foto: AP, Splash. Text & plock: Pamela Bellafesta

ARTIKELN HANDLAR OM