Självförtroende är allt!

Toppmodellen om att gå halvnaken på catwalken

1 av 4 | Foto: Nina Johansson
Ben Grimes-Viort gillar läget backstage i Stockholm.
NÖJE

Personlig stil hyllas alltid, men hur hittar man sin personliga stil egentligen? Toppmodellen Ben Grimes-Viort är på blixtvisit i Stockholm och aftonbladet.se passade på att snacka med henne om stil och fula kläder.

– Det är sällan man känner sig så snygg så det är roligt att gå på catwalken i bara trosa och bh, då gäller det att försöka hitta sitt självförtroende och lita på att stylisten på riktigt anser att jag är så pass snygg att jag faktiskt passar i det där. Dessutom är det mitt jobb att bära plagg som jag faktiskt tycker är skitfula, säger toppmodellen Ben Grimes-Viort direkt efter att ha gått av catwalken ute på Stockholms modecenter.

Älskade ravevågen

Ben Grimes-Viort, hälften brittiska, hälften fransyska, har varit i modellbranschen i sex år nu, hon har gjort kampanjer för modehus som Prada och Burberry och fotats av storheter Mario Testino och Bruce Webber. Det är lätt att bli påverkad av alla snygga kläder runt omkring och hennes klädstil har förändrats genom åren.

– Innan jag blev modell älskade jag ravevågen, neonkläder och saker i håret, haha. Nu är jag mer nedtonad, men jag älskar fortfarande färg, men jag hatar verkligen Nu Rave-trenden säger hon.

Ben är känd just för sin lite androgyna utstrålning och personliga stil.
Hur lyckas man behålla en personlig touch när man hela tiden är klädd i olika plagg från dag till dig?

– Jag har lärt mig att ta vara på de grejjer jag gillar från visning till visning genom åren. Det kan vara en väska, en hatt eller en klänning, tillsammans bildar det en personlig stil. Dessutom klär jag mig i karaktärer, berättar Ben.

Idag är jag tjejen i Leon

Ben menar att hon mer eller mindre varje dag klär sig i karaktärer, lite som hon gör som modell på catwalken också.

– Om man ska gå en visning av Roberto Cavalli, då ska man vara sensuell och förförisk, medan på en visning av Chanel, då är det stil och elegans som gäller, säger hon.

Likandant tänker Ben i privatlivet, fast då ännu mer inriktat på personer.

– Idag är jag hon tjejen i Leon. Ser du? Kängor, liten klänning och en cool jacka till det, visar hon.

Vad vill du att dina kläder ska förmedla?

– Jag vill att man ska se hela mig och jag vill förmedla självförtroende. Jag vill inte att folk ska märka på detaljer, utan se att allt tillsammans bildar en helhet, ett jag.

Självförtroende är viktigt enligt Ben, det är det som gör att du till slut bildar din egen personliga stil.

– Känner du självförtroende så kan vad som helst bli snyggt på dig, för då äger du din stil. Plaggen i sig behöver inte alls vara speciella, en vanlig t-shirt kan bli hur snygg som helst på någon som har självförtroende och som ger sig ut på stan och bara strålar säkerhet, tycker hon.

Har du några powerplagg?

– Helt klart mina boots som jag har på mig idag, jag känner mig så kaxig och snygg i dem, som om jag äger världen, skrattar Ben.

Två tips för att snabbt känna självförtroende?

– Stressa inte och skratta mycket, säger Ben Grimes-Viort innan hon raskt drar vidare i sina powerboots.

FAKTA

Bens tips på en fräsch look:

Bygg din stil runt ETT plagg. Ta till exempel en klänning som du älskar, låt den vara i centrum och matcha accessoarer runt den.
Jag tror inte på antirynk-krämer, däremot på en riktigt bra fuktkräm. Använd alltid fuktkräm, då får du ett bra skydd. Rynkkrämer är bara skräp.
Drick 2 liter vatten varje dag och sov de timmar du behöver varje natt.

ARTIKELN HANDLAR OM