Starta hösten med en färgkick

Mönstrat, kulört & lekfullt – dags att byta barbent mot läckra strumpbyxor

Foto: AFTONBLADET BILD & AP
Lekfulla blockfärger på Agatha Ruiz de la Pradas catwalk (t.v.), Supermodellen Agyness Deyn mönstermatchat rutigt på Dolce & Gabbanas höstvisning (mitten) och vackert enfärgat hos Iceberg (t.h.).
NÖJE

Strumpbyxor ersätter leggings som den hetaste matchningen till kjol och klänning i höst. Och de syns!

Säsongens strumpbyxor sprakar av färger och mönster.

När temperaturen kryper neråt är det slut på de barbenta dagarna. Den här hösten går i färgens tecken, och det märks inte minst på strumpbyxorna.

Tre trender lyser starkt. Italienska modehuset Iceberg visade en enfärgad look, där skor, klänning och strumpbyxor bildar en färgenhet. Dolce & Gabbana satsade på mönstermatchat, där olika stilar av samma mönster ger en spännande helhet. Och så blockfärgerna, lekfullt framförda hos Agatha

Ruiz de la Prada, där kläder och strumpbyxor möts i olika färger på samma palett.

Självklart kan de färgstarka strumpbyxorna också användas för att lyfta den lilla grå klänningen?...

FAKTA

Så matchar du strumpbyxorna

Karolina Skande, 28, som skriver modebloggen ”Hotspot”, tipsar om hur du bäst klär upp benen i höst.

1) Våga ton i ton

Det klassiska valet är att tona ner den övriga klädseln när man satsar på färgstarka strumpbyxor. Det funkar i år också, men den nya trenden är att välja en klänning i exakt samma färg eller mönster som strumpbyxorna, för att få en mono-krom (enfärgad) look.

2) Sko dig med öppen tå

Tidigare var det tabu att ha strumpbyxor i öppna sandaletter. Den här hösten är det helt rätt att ha strumpbyxor i grövre, höstiga skor med öppen tå och häl. Mörka stövletter och snörkängor är också perfekt till färgstarka strumpbyxor.

3) Gör spetsen rockig

Spets är en av höstens stora trender, men spetsmönstrade strumpbyxor kan lätt se för damigt ut. Bryt av med en rockigare stil, som en skinnjacka eller paljettväst till en sliten t-shirt.