Steg för steg till Sofis drömlook!

NÖJE

Eftersom ni alltid mejlar mig och frågar hur jag fixar till mig när jag går ut och festar, så har vi gjort detta jobb på begäran. Här får ni följa med när Sofis modes hår- och makeupartist Anna Göransson gör mig redo för Elle-galan. Hon delar med sig av sina bästa tips och berättar exakt vilka produkter hon använder. Lycka till i partynatten!

Foto: Sara Ringström Hår & makeup: Anna Göransson

Steg 1: Läckert lack

Nagellack, Red label, Essie/Blush.

Nagellacket som vi använde har en läcker röd färg, heter ”Red label” och kommer från märket Essie.

Ett riktigt bra resultat kräver tid - ha tålamod.

Steg 2: Dags för lyxiga lockar

Använd en smal locktång. Den vi använde är 16 mm bred och kommer från märket Ceracurly. Den är billig och prisvärd.

Börja med att kamma ut håret så du har en bra bas att jobba med.

Ta en test i taget och spreja med Redkens ”Spray starch 15 heat memory shaper”. Den produkten ger stadga och ser till att lockarna håller hela kvällen.

Locka test för test. Se till att ta lite hår åt gången. Det tar längre tid men resultatet blir mycket bättre. Avsluta med Redkens ”Pure force 20” - en pumpsprej som ger lockarna en finare form. Var noga med att inte röra eller separera lockarna innan de har svalnat!

Volympuder, Dust it, Schwarzkopf.

När du är klar vänder du upp och ner på huvudet och skakar ur lockarna med fingrarna. Tupera hårbotten och lägg i produkten ”Dust it” från Schwarzkopf, för att ge håret ordentligt med volym och göra det riktigt stort.

Den lockiga luggen för tankarna till Dallas!

Steg 3: Fixa fransarna

Lägg en bred eyeliner på övre fransraden. Vi använde en eyeliner i geléform eftersom den konsistensen är lättare att få snygg.

Lösögonfransar, 116, Adrell.

Fäst sedan lösögonfransarna. Annas favoriter är ”116” från Adrell som kostar 65 kronor. Ger ett festligt resultat. Släng klistret som du får med fransarna och köp ett riktigt fråntill exempel Make up store.

Steg 4: Pussmunnen

Först använde vi en läppenna i färgen ”Read my lips” från Make up store och toppade med läppstiftet ”So frivolous rouge” från Lancôme.

Före och efter

Före: Osminkad och svartklädd Efter: Redo för gala!