Maxa morgonfixen

Hur lång tid lägger du på att fixa till dig på morgonen? 5, 15 eller 30 minuter – Sofis mode har tipsen på hur du utnyttjar dem bäst!

NÖJE

5 min

Har du bara fem minuter gäller det att fokusera – dölj skavankerna och framhäv det bästa.

Börja med att fixa basen. Det går snabbt med mirakelkrämen ”Miracle skin perfector all-in-one BB cream” från Garnier för 115 kronor, som kombinerar hudvård med makeup och ersätter både din ansiktskräm och foundation. Huden blir mjuk och hudtonen utjämnad med fin lyster.

När det är brådis får samma concealer duga både under ögonen och på plitor, applicera lite på huden och låt den värmas upp innan du smörjer ut den jämnt. ”Select cover-up” från Mac Cosmetics för 175 kronor ger ett naturligt intryck med bra täckning och funkar också på ögonlocket som utjämnande bas.

När basen är klar, applicera mascara. ”Volume lash” från DJV Beautenizer ger massor av volym med enbart några snabba svep. Pris, 229 kronor.

Färgstarkt läppstift signalerar koll på läget samtidigt som det är sjukt snyggt och går snabbt att applicera direkt ur hylsan. ”Perfect moisture lipstick” från Isadora i nyansen ”150 Pink lavender” är intensivt rosa med skimmer. Pris, 105 kronor.

När du inte hinner fixa håret, go with the flow, skippa hårborsten och förstärk den sängkammarrufsiga stilen. Spreja, massera vid hårrötterna och tupera ett par passéer. Textursprejen ”Style shifters” ur serien ”Osis+” från Schwarzkopf för 169 kronor finns med lätt, medel och kraftig effekt.

15 min

Har du en kvart framför spegeln hinner du lägga en sexig ögonmakeup – bara du disponerar tiden rätt.

Börja med att lägga en snabb, snygg bas med mycket lyster. ”Vitalumière aqua” från Chanel för 455 kronor appliceras blixtsnabbt med fingertopparna till magisk perfektion. Kostar en del, men effekten gör den beroendeframkallande. Med en bra foundation minskar behovet av concealer. Vill du ändå trolla lite extra fungerar ett extra lager foundation, tunt applicerad med fast pensel.

Forma brynen och fyll i saknade strån med fasta brynpennan ”Superfine liner for brows” från Clinique för 165 kronor.

Till ögonmakeupen börjar du med att lägga ljus basskugga över hela ögonlocket. Applicera en mellannyans på den rörliga delen av ögonlocket och lägg en tredje nyans i form av ett v i ögonvecket. Tänk på att ta lite färg i taget och dutta av överflöd på handryggen, det går snabbare att lägga till mer färg än att ta bort om du tagit för mycket. ”Glo smoky eye kit” från Glo Minerals/Accessora med mineralögonskuggor innehåller nyanserna du behöver. Pris, 495 kronor.

Glöm inte kajalen längs inre fransraden - det ger blicken instensitet och framhäver ögonfärgen. ”Eye designer” i nyansen ”413 Ebony” från L’Oréal Paris kostar 99 kronor. Avsluta med mascara.

Ett stain är en smart och snabb multiprodukt som ger transparent ”just bitten”-färg åt läpparna och vinterpromenadsrosa kinder. ”Posie tint” från Benefit kostar 269 kronor.

Avsluta med att slätkamma håret med gelé och sätta upp det i en stram tofs.

30min

Med en halvtimme att spela på finns tid att göra en hållbar makeup med det lilla extra och en värmestylad frisyr.

Grunda med en primer som slätar ut hudytan så fäster makeupen bättre, håller längre och blir väldigt mycket snyggare.

Applicera foundation med hjälp av en pensel för att ge intryck av perfekt porslinshy. ”Perfect foundation brush” från Shiseido gör jobbet plättlätt. Borsten är precis lagom tät och fast för att cirkla och buffa in foundation och kommer åt precis överallt. Pris, 295 kronor.

Forma och fyll i ögonbrynen.

Med primer på ögonlocket får ögonskuggorna fäste, intensitet och hållbarhet som räcker hela dagen och kvällen. ”Eye” ur serien ”Prep + prime” från Mac Cosmetics kostar 185 kronor och ger en ögonlocket en neutral bas att utgå ifrån.

Applicera ögonskugga i flera nyanser för djup och intensitet. När du har tid, passa på att markera ögonen med eyeliner – klassisk vinge eller futuristisk och fantasifull är glödhett just nu. Det är inte svårt, men lite tidsödande och pilligt när du inte är van. ”Master precise liquid eyeliner” från Maybelline kostar 99 kronor. Avsluta med mascara.

Snyggaste bombshell-läpparna börjar med en perfekt kontur gjord med läppenna. Fyll i hela läppen med pennan för bästa fäste och långvarig effekt. ”Colour elixir lip liner ” från Max Factor i nyansen ”10 Red rush” kostar 80 kronor.

Platta håret noggrant passé för passé. För att förstärka de blanka längderna: avsluta med ”Chroma cristal” ur serien ”Reflection” från Kérastase för 249 kronor – en tvåfas-sprej som ger håret en ljusreflekterande glans.

AV: Anna Wahlberg FOTO: Peder Wahlberg