Säsongens bästa mascaror

NÖJE

Mascaran är sminkväskans mesta måste och jakten på den perfekta ögonöppnaren evig. Sofis mode har testat säsongens nyheter och valt ut de bästa!

1. Intensifierar färgen. ”Eye brightening mascara for blue eyes” för 130 kronor från Max Factor är en volym-mascara med ljusreflekterande pigment som gör att färgen på iris upplevs som djupare. Finns för blå, gröna och bruna ögon.

2. Allt i ett. Två platta sidor och två runda i kombination med en magiskt bra formula baserad på olika typer av vax ger mängder av volym, böj och svärta utan att det tar någon tid alls. ”Hypnôse star” från Lancôme kostar 305 kronor.

3. Flagfri. ”Extended play lash” för 180 kronor från Mac Cosmetics är en pålitlig vän i partynatten. Inte nog med att den ger längd, separation och glossig svärta, den är också otroligt hållbar tills den tvättas av med varmt vatten.

4. Volym. Jumboborste och flagfri formula ger fylliga fransar med böj, svärta och separation som gör ögat öppnare och blicken klarare. ”High impact extreme volume mascara” för 280 kronor från Clinique.

5. Vårdande. ”Ginzing brightening mascara” för 230 kronor från Origins har bamsig borste och formulan, som är berikad med vårdande ginseng, vitaminer och rosmarinextrakt, ger fransarna vavavoom-volym.

6. Gelmousse. Med minskat antal hårda vaxer känns mascaran ”The falsies feather-look” för 145 kronor från Maybelline lätt och fin på fransarna. Borsten är stor och lite klumpig men fransarna blir fylliga och ser ut att vara dubbelt så många.

7. Förlängning. ”Excellength mascara” för 169 kronor från Lumene. Borsten med gummipiggar lyfter fransen från roten och formulan berikad med fibrer och stamceller från hjortron verkar för att maxa franslängden och främja tillväxten.

8. Ekologisk. Ecocert-certifierad volymmascara med 100 procent naturliga ingredienser varav 22 procent ekologiskt odlade. ”Green pride volume mascara” för 169 kronor från Une med lättarbetad borste gör fransarna fylliga med fin svärta.

9. Med ljusreflekterande guldpartiklar. ”Lash queen celebration” för 335 kronor i gnistrande lyxhylsa från 110-års jubilerande Helena Rubinstein. Mjuk borste och krämig formula ger fransar med fin volym och definition.

10. Lösögonfranseffekt. Grunda med mascara, borsta på nylon-fibrerna och avsluta med ett nytt lager mascara – resultatet är häpnadsväckande långa och fylliga fransar. ”Better than false lashes” från Too Faced kostar 395 kronor.

Av: Anna Wahlberg, Foto: Peder Wahlberg