”Hur ofta kan jag slinga mitt hår?”

Agneta Elmegård svarade på läsarnas skönhetsfrågor

NÖJE

säger: Hej, har du något bra tips till mig med fet ungdomshud? sminket som jag har försvinner efter en dag i skolan.
Agneta Elmegård säger: Jag har bra erfarenhet av Exuviances foundations. De är lite torrare och väldigt täckande utan att bli pancakes. Colour Clone från Helena Rubinstein tycker jag också håller bra hela dagen.
säger: Hej, hur tycker du att en kvinna i 55+ ålder ska sminka sig???
Agneta Elmegård säger: Jag tycker att du ska satsa på mjuka produkter dvs. Kräm rouge, kräm ögonskugga och produkter med inte så mycket skimmer i. >Vill du tvunget ha skimmer så kan du använda aningen solpuder. Börja med bra rengöringsprocedur och en återfuktande hudkräm som grund. Clarins har en ny fuktkräm som verkar lovande. En fuktad hud tar emot foundations och krämiga makeup produkter på ett naturligt sätt. Utgå från din hudton och ögonfärg när du väljer färger. Lycka till
säger: Hej, jag är en tjej i trettioårs åldern som helt plötsligt fått jättemycket finnar. Vad ska göra och vad beror det på? Har alltid haft ganska dålig hy men den är extremt dålig nu.
Agneta Elmegård säger: Oj, Det kan bero på mycket. Ändrad livsstil, stress, hormonförändringar, allegi mot mat. Se över din livssituation, vad har ändrats det senaste halvåret. Gå i väg till en hudterapeut och få en genomgång av din hud så kan hon berätta om vad du kan göra för att huden ska bli bättre.
säger: Hej. Har väldigt torr hy och nu på vintern flagnar jag lite i ansiktet. vilket inte är så kul. Har du några bra tips på ansiktisprodukter som kan motverka detta?
Agneta Elmegård säger: Jag har själv den hudtypen att jag blir torr på vintern. Jag använder en hudolja på kvällen efter rengöring, Wise, clarins och Weledas oljor har jag i min badrumshylla. På dagen kan du testa Calmuril som en kur i tre veckor, hjälper inte detta så kontakta mig på e--mail så ska jag tänka ut något smart!
säger: Vad ska man göra mot mörka ringar under ögonen annat än att sminka över dem? Har det med kost eller livsstil att göra?
Agneta Elmegård säger: Mörka ringar under ögonen beror på att det är ett hålrum in till skallbenet där, har man tunn hud där så lyser blodkärlen igenom och upplevs som mörkt. Det finns inte speciellt mycket som man rent kosmetiskt kan göra mot mörka ringar. Nyligen har det kommit en kräm på marknaden som heter Hylexin som marknadsför sig som att kunne dämpa rinhgarna genom att stärka huden.
säger: Hej Agneta, en sminkrelaterad fråga. Vad hände med märket "Nars" som tidigare fanns på både NK och Åhlens? Nu kan man bara hitta det på nätet. Säljs det inte i Sverige längre? Synd i så fall.
Agneta Elmegård säger: Ja, det verkar som om de inte finns längre ute i handeln. Jag tycker att Nouba och Mac ersätter det märket ganska bra, men visst - ett kanonmärke. Jag ska forska lite i det där!
Ellen säger: Hej! Jag är en tjej av mörk hudfärg och tyvärr är jag otroligt mörk i armhålan, inte samma bruna färg som i övriga huden, utan snarare svart, ser hemskt ut, eftersom jag ser hårig ut på avstånd. Tycker det här är jobbigt och har märkt att jag blir mörkare där för varje år som går. Jag är 32 år och besväras av detta? Vad kan jag göra för att bli av med den mörka färgen eftersom den det blir mörkare för varje år som går!!!
Agneta Elmegård säger: DEt här var konstigt. Det går lite utanför min kompetens faktiskt. Är det en hudförändring, eller pigment som samlats extra mycket där? Jag skulle nog gå iväg till en klinik som får titta på dig. Jag tror inte att whiteningkrämer biter på den här typen av pigmentförändring, dessvärre.
säger: Hej Agneta, har fått stora problem med min hy efter att ha slutat med p-piller, hur kommer jag bäst/snabbast till rätta med finnarna?
Agneta Elmegård säger: Det är vanligt att man får finnar när man ändrar på hormonerna i kroppen. Snart har din kropp balanserat sig igen efter p- pilleranvändningen och då kan det stabiliserasig, annars får du ta hjälp av en hudterapeut. Jättenattljusoljekapslar har visat sig fungera för vissa för att stabilisera huden.
Sara säger: Hej Agneta! Jag är bara 25 år och har massa ytliga blodkärl på benen som inte känns så roliga nu i sommar. Hur får man bäst bort dessa och om man använder sig av någon sort laserteknik eller injektioner, hur länge håller resultatet? Tack för hjälpen!
Agneta Elmegård säger: IPL (Intensivt Pulserande Ljus) är det bästa på mindre bristningar på benen. De försvinner för alltid och det kan behövar 3-4 behandlingar. Gå på rekommendationer av klinik, det finns många skojare i branchen och tilloch med exempel på att personer har bränt sig under en behandling.
säger: ngn bra prisvärd peeling?
Agneta Elmegård säger: Jag var just på en enzympeeling som hette Danné MOntignaque- KIng (www.dmksverige.se eller com) den var annorlunda och bra! Annars tycker jag att mickrodermabration är bra. DEt finns lite olika bla Crystal
Stina säger: Hur ofta kan man slinga sig utan att det ser slitet ut
Agneta Elmegård säger: Det beror lite på ditt eget hår, hur det ser ut från början. Har du skandinaviskt hår, tunnt och ljust ska du vänta längre 8-10 veckor än stabilt och tjock 6-8. Sedan är det ju så att varje slingning är ett ingrepp och försvagar håret på sikt.
säger: hej! jo undrar det finns oparfymerad hårinpackning köpa?
Moderator säger: Nästa fråga blir den sista!
Agneta Elmegård säger: Ja, det finns ett märke som heter Cutrin Sensitive balsam som rekommenderas av Allergiförbundet
säger: Hej, har du något förslag på en rengöringsserie för en tjej på fjorton år och har normal/fet hy som inte är för dyr?
Agneta Elmegård säger: Garnier har precis kommit med en ny rengöringsserie. Den ska vara ute i butik nu. Annars tycker jag att Niveas rengöringskrämer fungerar alldeles utmärkt!
Moderator säger: Tack alla för många bra frågor och tack Agneta för din tid och bra svar! Ha en bra dag alla!
Agneta Elmegård säger: Tack själv!

ARTIKELN HANDLAR OM