Snygga läppar!

- från naturligt ljusa
till glamoröst röda

NÖJE

Drömmer du om Scarletts sexigt fylliga läppar? Makeup-artisten Anna Frids ger dig sina bästa trix!

Till vardags räcker det med ett transparent, diskret och vårdande läppstift eller balsam som mjukgör snarare än ger färg.

På jobbet är det snyggt med målade läppar. Grunda med valfri vårdande produkt. Välj sen ett läppstift i en färg du gillar. Applicera noggrant med pensel för bästa resultat.

På kvällen passar ett dramatiskt gloss perfekt. Se till att du grundar ordentligt med fuktgivande balsam så att läpparna inte är torra när du målar dem. Fyll sen i hela läpparna med en penna i samma färg som ditt läppstift. Applicera sedan stiftet med pensel. Vill du få till lite extra plut så kan du försiktigt dra en linje med en ljusbeige, skimrande penna precis kant i kant med läppennan längst överläppen, linjen får inte bli för tydlig! Avsluta med ett riktigt snyggt gloss.

5 bra-att-ha-saker

Läppglans, ”Addict ultra gloss reflect”, Dior, 235 kronor.
Läppenna ”Automatic lip crayon LC 1”, Shiseido, 220 kronor.
”Perfect moisture lipstick” i färgen ”Pearly­lily”, Isadora, 95 kronor.
Läppenna ”Nude”, The Body shop, 98 kronor.
Läppbalsam Carmex, www.accessora.se, 59 kronor.

Visste du att...

… att läpparna är en av kroppens främsta erogena zoner. När du blir riktigt glad att se någon så ökar blodgenomströmningen i läpparna. Eftersom huden är så tunn blir de rödare och mörkare och fylligare.

…?att på 1500-talet använde Drottning Elizabeth I av England en blandning av kochenillsköldlöss, arabiskt gummi, äggvita och fikonsaft för att få läpparna riktigt röda.