Trolla fram brännan

NÖJE

Hjälp brännan på traven – fixa hetaste sommarhuden med solpuder. Sofis mode har hårdtestat 21 olika varianter.

Här är våra tio favoriter!

Foto: AP
Vem vill inte ha Penélope Cruzs solkyssta hud? Här strålar hon på filmfestivalen i Cannes.

SOMMARENS 10 LÄCKRASTE SOLPUDER

Bäst i test

1. Suminizing Brush Powder

Bästa bronzern är en cylinder! Döläcker, idiotsäker och superpraktisk. Bronzepudret ligger i hylsans nedre del, en skön borste i den övre. Doftfri och sparsam med glitter är den perfekt på både jobbet, stranden och festen. Från Shiseido. Pris, 500 kronor.

2. Dior Bronze Lumières D’Or

Bli en solgudinna! Diors lyxiga ask i begränsad upplaga har allt du behöver. Bronzepuder för en gyllene vardagsglöd och ett ljusare skimmer med guldglans till kvällen. Toppa med bärnstensfärgat läppglans. Pris, 490 kronor.

3. Star Bronzer Sun Cherub

Lyxig och generös dosa från Lancôme, i begränsad upplaga med ingraverat änglamönster. Huden glittrar milt, blir härligt jämn och får en naturlig solkysst look. Lika fin på dagen som på kvällen. Pris, 470 kronor.

4. Sun Powder SPF 10

Passar även din kille

Smidig dosa som lätt platsar i handväskan! Lite trixigt att få upp pudret på borsten, men ger en naturtrogen, fräscht koppartonad bränna. Passar lika bra på dig som på din pojkvän! Solskyddsfaktor 10, från YSL. Pris, 365 kronor.

5. Bronzer

Solsken i en liten ask! Solpudret från Face Stockholm är buslätt att applicera, smälter in fint

i huden och håller hela dagen. Praktisk ta-med-storlek. Pris, 219 kronor.

6. Color Clone So bronzed!

Ett snabbt svep med borsten – och pudret trollar bort trista ojämnheter och ger huden en varm terrakottaton. Från Helena Rubinstein. Pris, 375 kronor.

7. Bronzing Powder

Beachbeautyns budgetfavorit! Cool och väl tilltagen dosa med stooor spegel. Det kopparfärgade, ganska lösa pudret från Isadora är lätt att arbeta med för mer eller mindre solbränd effekt. Pris, 189 kronor.

Två olika varianter

8. So-Bronze 2

Jane Iredale gör hudvårdande mineralmakeup i lyxiga förpackningar. Den här tvådelade bronzern innehåller både solpuder och guldpuder som kan användas var för sig eller tillsammans. Pris, 490 kronor.

9. Bronze Goddess

Kompakt solpuder från Estée Lauder med stor spegel och platt, bred och ganska hård borste. Fin mikrokonsistens ger ett silkeslent resultat. Med två färgtoner mixar du enkelt den nyans som passar dig. Pris, 345 kronor.

10. Summer Fever Sun Palette SPF 20

Oemotståndlig! Lyxig kopparfärgad dosa med stor spegel och vackert reliefmönster. Lite övning behövs för att få ett jämnt resultat på huden. Solskyddsfaktor 20 är toppen! Från Clarins. Pris, 365 kronor.

FAKTA

Så får du bästa bronzelooken

Välj en nyans som ligger nära din egen färg när du blivit solbränd, gyllene eller kopparfärgad.

Använd en stor mjuk pensel och svep den över pudret med en cirklande rörelse.

Slå av överflödigt puder mot handryggen.

Applicera bronzer på kindben, panna, näsa och hakspets. Undvik att använda bronzer i hela ansiktet, det ser bara smutsigt ut!

Förstärk brännan med bronzer på nyckelben, dekolletage och axlarna.