”Jag vill åldras med värdighet”

1 av 3
NÖJE

Hon jonglerar barn, karriär och livet som supermodell - men ser alltid strålande ut. Hemligheten? Allt i lagom doser.

Supermodellen, programledaren och trebarnsmamman Heidi Klum brukar beskrivas som den ”kurviga” modellen. Sedan hon slog igenom i mitten av nittiotalet har hon vid flera tillfällen kommenterat att hon aldrig varit den där riktigt smala modellen och beklagat sig över att hon haft svårt att komma i catwalkens extremsmå designerkläder.

Äter allt i lagom mängd

Men när Sofis mode träffar Heidi Klum under modeveckan i New York finns inte ett enda överflödigt gram på hennes kropp. Iförd ett par slimmade stuprörsjeans ser hon tvärtom ut som arketypen av en supermodell: lång, vältränad och pinnsmal – samtidigt som hon utstrålar samma lyster som efter en lång solsemester.

Till skillnad från många av sina hålögda modellkollegor är Heidi Klum fräschheten personifierad. Hon äter allt i lagom mängder och hymlar inte med att hon måste träna regelbundet för att kunna fortsätta jobba som underklädesmodell för Victoria’s secret.

– Heidi brukar säga att om hon kunde betala någon för att träna åt henne, så skulle hon göra det, säger hennes personlige tränare David Kirsch till Sofis mode.

Men träna måste även supermodeller göra alldeles själva. Hösten 2006 hade Heidi Klum knappt avslutat sin sista krystvärk och fött fram sonen Johan innan det var dags att få kroppen i catwalkform igen. På programmet

stod nämligen den årliga julshowen för Victoria’s secret. Skulle hon missa visningen riskerade hon att förlora sitt kontrakt, värt 21 miljoner kronor.

För att trimma kroppen på rekordtid vände hon sig till David Kirsch. Med dagliga träningspass och regeln att bara äta mat som var ”lean, clean and green” lyckades de tillsammans få bort inte mindre än 21 graviditetskilon på bara åtta veckor – och

Heidi Klum kunde ta plats på podiet

i strassbikini.

Så är hon också välsignad med ett knippe mycket gynnsamma gener.

Naturlig skönhet

– Många kvinnor frågar mig om de kommer att se ut som jag efter att de har fött barn. Jag brukar fråga dem: hur såg du ut innan? Om du var en vältränad, hälsosam och energisk person kommer du troligtvis att bli sådan igen, men man kan inte lura sig själv, säger hon till tidningen Marie Claire.

– Jag vill inte tillbringa hela mitt liv med att tänka på vad jag ska äta för att inte gå upp i vikt och hur jag ska göra för att se så ung och het ut som möjligt, fortsätter hon.

Men än behöver hon inte oroa sig för att förlora sin skönhet.

– Jag är 35 år och min hy åldras. Men jag är inte mycket för nålar och sådant där. Jag vill åldras värdigt, med några rynkor här och där, säger hon till Sofis mode.

– Jag förespråkar den naturliga skönheten.

Här är Heidis superträning – steg för steg

»Till vardags tränar Heidi Klum tre dagar i veckan med sin personlige tränare David Kirsch. Inför modevisningar och röda mattan-galor utökar de träningen till sex dagar i veckan.

Här är Heidis 90 minuter långa tuffa pass:

Sofi Fahrman hälsar på i David Kirschs gym i New York.

Passet börjar med 45 minuter kondition, antingen på löpbandet eller på David Kirschs favorit roddmaskinen.

Tränaren David Kirschs kommentar:

- Rodden maximerar konditionsträningen och är ett mycket bättre alternativ än löpbandet, säger han till Sofis mode.

- Man bränner mer fett och får helt enkelt mer valuta för pengarna.

Sedan följer 45 minuter styrketräning, då Heidi Klum får utföra olika övningar som fokuserar på rumpa, mage och armar. Hennes favoritövning är knäböj med utspark.

Tränaren David Kirschs kommentar:

- Heidi vill inte ha bulliga, muskulösa ben utan långa, sexigt smala ben. Samtidigt vill hon ha en tonad rumpa. Utfallsövningen med spark är fantastisk eftersom den fokuserar direkt på rumpan utan att man får större ben, säger David Kirsch.

FAKTA

Namn: Heidi Klum.

Ålder: 35 år.

Född: Utanför Köln i Tyskland men bor i dag i Los Angeles.

Familj: Dottern Leni, 4 år, med förre pojkvännen Flavio Briatore och två söner med nuvarande maken Seal: Henry, 3 år och Johan, 2 år.

Så äter hon till ...

Frukost: En proteinshake från personlige tränaren David Kirschs eget märke Protein plus.

Lunch: Långsamma kolhydrater som bönor, quinoa och tonfisk.

Middag: Proteinrika rätter med magert kött eller lax med rotfrukter och sallad. Hela familjen äter alltid middag tillsammans. - Det var så jag växte upp, säger Heidi Klum till Self magazine.

Största last: Pommes frites. - Ibland måste man få det man vill, säger hon till Self magazine. Snacksattacker undviker hon med hårdkokta äggvitor. - De håller henne mätt och är fyllda av protein, säger David Kirsch till Sofis mode.