”Jag sminkar mig på 30 sekunder”

NÖJE

I tv är Blake Lively alltid välpolerad - men privat håller hon skönhetsrutinen så enkel som möjligt. Sofis mode ringde upp stjärnan för att be om hennes bästa tips.

Hej Blake, vad gör du just nu?

– Jag är faktiskt i Paris och har ledigt, det är en helt fantastisk stad med otroligt bra shopping. Jag älskar Chanel.

Vad måste du alltid ha med dig när du reser?

– Jag tar alltid med min hund, Penny, och min Iphone. Sedan brukar jag slänga ner ett läppglans och lite rouge i väskan, det är bra att ha för att fräscha upp sig efter en lång flygning.

Hur lång tid tar det för dig att göra dig i ordning på morgonen?

– Jag är faktiskt väldigt snabb. Om det inte är något speciellt jag ska göra så tar det kanske 30 sekunder. Jag sätter bara på lite mascara, rouge och läppglans, jag gillar den naturliga looken. Däremot lägger jag betydligt längre tid på att göra i ordning håret.

Hur lång tid då?

– Det tar kanske 15 minuter, jag gillar att föna och locka det. Men om jag inte hinner brukar jag bara sätta på mig ett hårband eller sätta upp håret i en hästsvans.

Ditt hår ser alltid så perfekt ut, vilka produkter använder du egentligen?

– När vi spelar in ”Gossip girl” håller hårstylisterna jämt på och fönar och stylar mitt hår så det har blivit väldigt slitet och skadat. Men efter att jag började använda produkter från Kérastase har det blivit mycket starkare och finare. Nu låter jag som en dålig tv-reklam, men det är faktiskt sant.

Vilka är dina måsten i sminkväskan?

– Jag älskar all makeup från Chanel, särskilt deras ”Glossimer”-läppglans i färgen ”Summer plum”. Sedan använder jag oftast Chanels foundation och någon typ av bronzepuder. Men det är viktigt att det ser naturligt ut, det värsta jag vet är tjejer som försöker för mycket.

Vilket är ditt bästa skönhetstips?

– Less is more. Det största misstaget unga tjejer gör är att sminka sig alldeles för mycket. Håll det så naturligt som möjligt och låt din naturliga hy få skina igenom.

FOTO: AP, Stefan Mattsson