Hur ska jag vaxa bort håret?

Agneta Elmegård svarar på dina frågor om skönhet

NÖJE

Karin säger: Vad rek. du för färg på naglarna i vår? Jag dekorerar mina med pärlor osv. e det bra eller dåligt i modevärlden?
Agneta Elmegård säger: I vår kan du använda mycket färg på naglarna. Riktigt röda naglar är också tillbaka. På sommaren tycker jag att det är fräscht med pärlemorlack som framhäver det bruna i huden. Fransk manikyr är alltid rätt. I vissa modereportage ser man nu två färgade naglar, men detta krävs mycket träning för om det inte ska se billigt ur.
Jennifer säger: Hej Agneta! Jag undrar om du vet ifall medlet Proactive (från Tv Shop) verkligen fungerar?
Agneta Elmegård säger: Hej, Jag känner inte till Proactive. Är det ett hudvårdmedel? Kräm, bantningsmedel? Vet inte faktiskt. Hade det varit ett mirakelmedel hade man definitivt hört talas om det.
Karin säger: Hej! Jag är 33år svensk med svenska föräldrar, men har bruna ögon, råttfärgathår (fast ögonbrynen är mörka) och min hy är lite gul/brun året om. Funderar på att färga mej råblond, vad tycker du? Blir kontrasterna för stora? Tack för en bra chatt!
Agneta Elmegård säger: Jag tycker att du ska börja med att slinga ditt hår i guldslingor. Det är svårt att råda när jag inte har sett dig. Bruna ögon och riktigt blont hår är väldigt fint, det är snarare så att du ska fundera på hur ditt hår kommer att må om du vitblonderar dig. Ta råd av din frisör som får ta det avgörande steget.
Millan säger: Hej och tack för din chatt! Mitt problem är att jag har påsar under ögonen, och jag är bara 23 år! Vet kanske du vad det kan bero på och vet du någon "mirakelprodukt" som kan hjälpa mig?? Tack.
Agneta Elmegård säger: Är du så ung så undrar jag om det inte bara är dålig cirkulation i mikromusklerna i ansiktet. Det kan även vara vattenbrist. Kroppen reagerar då med att behålla mer vätska. Se över dina mat och dryckesvanor och massera ansiktet på kvällen med en mild kräm för att få igång lymfsystemet i ansiktet. Lycka till
anna säger: hej agneta! jag undrar hur man ska göra för att håret ska hålla sig fräscht nu under mössan och inte bli fettigt så snabbt. =)
Agneta Elmegård säger: Ja, det kan man fråga sig. Själv använder jag inte så feta balsam på vinterna som jag gör på sommaren när solen torkar ut håret. Vissa tycker att torrschampo fungerar bra. Lee stafford har ett populärt torrschampo i sin serie.
Sandra säger: Hej, Agneta. Vad föredrar du? Svamp eller pensel till att lägga en snygg foundation?//Sandra
Agneta Elmegård säger: Jag tycker att det är enklast med svamp när jag applicerar det på mig själv. Applicerar jag på andra så förerdrar jag pensel, Jag vet faktiskt inte varför det är så! Svamp ger mig bättre kontroll på mig själv. Prova dig fram! Fingrarna är faktiskt helt okej också!
Plenny säger: Hej Agneta, jag som kille är inte så insatt i sminkvärlden.. men skulle gärna vilja dölja mina mörka ringar under ögonen. Vad ska krävs för att göra detta?
Agneta Elmegård säger: Jeg vet många killar som använder consealers. Estee Lauder och YSL har bra consealers som även funkar på killar. Det viktiga är att du får hjälp med rätt nyans på consealern så att det ser naturligt ut, fråga i parfymdisken, de är vana vid att killar frågar numer. Vill du ta till mer drastiska metoder så kan du stärka bindväven med IPL behandling på en klinik.
anna säger: kan du tipsa om nåt bra silverschampoo? bra chatt förresten =)
Agneta Elmegård säger: Jag själv är förtjust i Joicos silvershampo (amerikanskt märke som förs av Tendens i göteborg) SP är ett svenskt märke och Goldwell som jag också tycker är duktiga på silvershampo. Lush har också ett som inte är dåligt alls!
Freddy säger: Tjenare Agneta! Jag är en kille på 23 år och undrar ifall det går att förbättra sin hy med förbättrad kost?
Agneta Elmegård säger: Jag tror själv att det är så, vissa experter säger att det inte så. SEnare tids forskning har visatt att omega3 fettsyror påverkar kroppen i positiv riktning och mår kroppen bra brukar det synas i huden,. Jag tror att transfetter ( Finns i kakor och snabbmat) är helt förkastligt för hyn eftersom det är fetter som inte kroppen kan bryta ner. Antioxidanter ärockså bra för hyn och det finns i färsk frukt och grönsaker.
tild säger: hej hej har en lite mustach som syns då jag är mörkhårig vad ska man göra för att få bort den, vaxa,raka,bleka?
Agneta Elmegård säger: Hej! Jag tror att vaxa är det bästa på överläppen. Det blir finast då. Raka skulle jag inte göra. Är du ljus i hyn kan du bleka. Är du mörk kan hårstråna bli gula om du bleker. Vill du få bort håren för evigt skulle jag rekommendera IPL (Intensivt pulserande ljus)
Pudding säger: Jag är 28 år och har på sistone fått ganska flammig hy med röda fläckar på kinderna och i pannan. För att täcka över dessa använder jag foundation varje dag, vilket jag misstänker inte gör det bättre. Hur kan jag bli av med flammigheten? I pannan har jag röda prickar som kliar, vad kan det vara och vad kan jag göra åt det?
Moderator säger: Vi har tekniska problem, hoppas på att lösa det så att du som skickade in senaste frågan ska få dit svar
Moderator säger: tack alla som haft tålamod och skickat in frågor, vi ber om ursäkt för att inte alla kunde få svar!
Moderator säger: Svar till Pudding:
Moderator säger: Oj; utan att ha sett dig kan jag misstänka att du har drabbats av en mildare slags svampinfektion ellr sebboré i ansiktet. Flammig är inte ett bra tecken. Jag skulle nog gå iväg till en hudterapeut som får titta på din hy.

ARTIKELN HANDLAR OM