Hur döljer jag ringar under ögonen?

Agneta Elmegård svarade på läsarnas skönhetsfrågor

NÖJE

Charlott säger: Hejsan! Jag skäms ganska mycket för de mörka ringar jag har under mina ögon. Jag har försökt dölja dem med olika concelers men inget fungerar. Har du något tips?
Agneta Elmegård säger: Mörka ringar är till viss mån ärftligt. Kolla på din mamma eller pappa vad du kan förvänta dig. Det är huden som är tunn och släpper igenonm det mörka blodflödet i kapillärerna. Försök stärk huden med ögonkräm utformat för ögonen. Jag provar just nu Exuvince ögonkräm och den verkar bra. de har även bra täckande foundations som täcker det mörka. Hylexin finns det ett märke som heter. Finns på Kick ocjh ska vara bra för mörka ringar, men har ej testat det själv.
carola säger: Hur "tvättar" man bort lösögonfransar på skonsamaste sättet för dom riktika fransarna?
Agneta Elmegård säger: Det fiins speciella rengöringsmedel för det här. Satsa på en riktigt fet emulsion. Den som jag tycker funkar bäst på lösögonfransar är Andreaz feta pads. Finns på Kicks.
anna säger: hej agneta. när jag använde min ögonfransböjare så lossnade några fransar på ögonlocket så det är ett glapp där nu. Hur lång tid tar det inom dom växer tillbaka och ska jag tänka på något för att dom ska växa ut igen?
Agneta Elmegård säger: Hoppsa, det där är lätt hänt. Om de där fransarna inte ligger i vilofas så bör de växt ur efter två månader. Annars kan det dröja ett halvår...
Denise säger: Hej! Periodvis får jag finnar upptill på ryggen/axlarna och i nacken. Det brukar bara vara ett fåtal, men däremot väldigt stora och svårläkta, och det blir ofta ärr. I sommar ska jag gifta mig och vill gärna för en gångs skull kunna ha bar rygg, men vet inte hur jag bäst döljer ärren och undviker fler utbrott. Hjälp?
Agneta Elmegård säger: Hej! M.D Formulation har ett spray med antiacnemedel, (glycolsyra, som löser upp fett och talg som du kan prova, mejla mig så får du namnet efter chatten. Var noga med rengöringen På natten kan du smörja in ryggen med Calmuril kräm som du köper på Apoteket. Lycka till!
sanna säger: hur gör man bäst för att ta bort acne? om man inte vill slösa pengar på krämer från apoteket som tar evigheter innan det ens börjar värka? jag skulle vilja ha något billigt som snabbt tar bort acne, vet du något sådant? mvh sanna
Agneta Elmegård säger: Acne styrs väldigt mycket av hormoner. Mår du bra synst det i hyn. DEt är också viktigt att fukta huden inifrån med mycket frukt och grönsaker. Transfetter och rök är förkastligt för hy. Invärtes har man sett att jättenattljusoljekaslar verkar antiinflammatoriskt och förhindrar utbrott i huden. Satsa på en produkt som innehåller mjölksyra (lactic acid eller glykolsyra, glycoic acid, dessa löser upp talg som kan orsaka acne.
Luljeta säger: hej agneta vad ska man ha för ögonskugga nu i vår? jag har mörkbruna ögon puss å kram
Agneta Elmegård säger: Jag var precis på Meybellines pressvisning för vårmejken och Makeupartesten Linda Mehrens som mejkar Lets Dance deltagarna berättade att det är mycket färger i vårens make up. Blått och metallic är något som kommer starkt i vår. Så satsa på färg!
mar säger: hej jag vill få vitare tänder men det ska inte kosta mycket. jag undrar om du känner till något billigt hemkur.
Agneta Elmegård säger: I hälsokostaffärer fins det tandpulver i runda vita burkar, som innehåller talk och bikarbonat, det är jättebra. Liknande finns på Boots i England. Jag har tappat namnet just nu. men jag kan kolla hemma. Glöm det där med vitande tandkrämer, det är en myt och slipar bara bort den nyttiga emaljen.
tina säger: Kan krämer som stegvis bygger upp en lätt solbränna (Ex. Dove) leda till att huden åldras för tidigt. Det sägs ofta att puder täpper till porerna och gör så att huden inte andas, gäller det även krämer?
Agneta Elmegård säger: Nej det är inte sant. Huden blir brun för att det är en sockersyra (DHA) som reagerar med den döda hudcellen och syret i luften. Efter några dagar har man flagnat av den bruna flingan. Vissa puder täpper till porerna. Kolla innehållsförteckningen, undvik petrolatum i pudret. Mineralbaserade puder är bättre. Vissa krämer lägger sig som ett lock på huden och det gäller petrolatumprodukter eftersom de molekylerna är så stora och inte kan transporteras ner i huden. Oljor däremot är mycket flyktigare och kan tas upp av huden lättare.
Hannah säger: Jag har en del vita småprickar i ansiktet (milier), vad beror de på? Och hur får jag bort dem?
Agneta Elmegård säger: DEt finns lite olika skolor när det gäller milier. Vissa anser att det är porer som är underutvecklade, andra tror att det är talg som stockar sig och kan vara relaterat till höga kolesterolvärden i blodet. Vad jag kunna t läsa mig till så hittar jag inga bra svar. Tryck inte ut dem själv, gå till en hudterapeut som sticker hål med en steril nål och plockar ut den.
neo säger: hur får jag bort generande hårväxt i ansiktet? jag har skägg som växer under ögonen vill ta bort det men vill inte att det ska bli värre
Agneta Elmegård säger: Om du inte vill ta IPL (Intensivt Pulserande Ljus som på sikt dödar hårroten) så är vaxning det bästa i ansiktet. Det finns speciella vaxremsor för ansiktshår. Veet har sådana vet jag.
säger: Hej agneta. Hur kan jag blev av med röda nyanser i mitt hår? är det skadligt att färga håret ofta?
Agneta Elmegård säger: Har du naturligt röda nyanser i ditt här kan du dämpa dem med silvershampo. Finns i de flesta hårproducenters shamposortiment. Annars ska du välja röda toner som inte går i guld, utan ask nästa gång du färgar håret. D ska helst låta det gå fem veckor mellan färgningarna för att hålla håret i form.
mmm säger: HEJ! Jag ar ofta forkyld och far da roda ogon. Vilka ogonskuggsfarger "dampar" ner det roda i ogonen?? Tackar! :)
Agneta Elmegård säger: Nästa gång du är utomlands kan du köpa Clear Eyes på apoteket. Det har samma effekt som nässpray, att det drar ihop slemhinnorna och får bara användas en begränsad tid, några få dagar, eller då och då. Köp en ljusblå ögonkajal som du lägger innan för fransroten, det brukar pigga upp.
anette säger: Har massor av fula fläckar och ärr iansiktet efter vuxenacne+ att jag varit där och klämt, även melasma i pannan. Har du nåt bra tips på blekande kräm? Solar inte och använder solkräm när det är sol ute, som jag iof tycker täpper till porerna.
Agneta Elmegård säger: Dermalogica har ett brighteningkit som jag tycker är bra. Shiseido har också en bra whiteningkräm, dessa är dock mycket dyra. Body Shop har också en i sitt sortiment, men jag har inte hunnit prova den.
Anna säger: Om man är 16 år och redan fått en stor rynka i pannan som VERKLIGEN syns, vad kan man göra åt saken? Eller varför har den uppkommit? Har inte ens mycket rynkor i släkten!
Moderator säger: Nästa fråga blir den sista!
Agneta Elmegård säger: Ja, det var konstigt. Du är 16 år och har hela livet framför dig. Jag har faktiskt inget bra svar. Börja med en bra fuktighetskräm och massage av huden och se var du hamnar.
Emilia säger: Hejsan:) Vilka produkter kan du rekomendera för ansiktspeeling om man har hyfsat oren hud?
Agneta Elmegård säger: Jag tycker ROC och Estee Lauder har bra peeling. En annan favorit är en enzympeeling från Dermalogica som heter Microfoliant.

ARTIKELN HANDLAR OM