Bli först med vårens skönhetstrender

NÖJE

Vilka makeuper, frisyrer och nagellack gäller 2010? Vi klev in backstage på modeveckan i New York för att tjuvkika.

Isande vit eyeliner

Funkar att använda som krämskugga!

Svart eyeliner har länge regerat på catwalken, men nu verkar nykomlingen vit bli en värdig utmanare.

– Det är en ståtlig och intressant look, säger makeupartisten Pat McGrath.

Highlighter, Face Stockholm, 159 kr.

Hon skapar makeupen genom att lägga en vit krämskugga med målarpensel längs den översta fransraden för att göra linjen större än en vanlig kajal. Hon skippar mascara helt för att i stället fullända looken med persikofärgat rouge på kinderna och lite foundation på läpparna.

Busig volym

– Det är en mix av femtio- och åttiotal som vi har baserat på Madonnas karaktär i filmen ”Susan, var är du”, säger hårstylisten Paulo Guido.

Hårstylisten Bob Recin satsar på fritt och busigt hår för Herve Legers modeller.

– Det är ett collage av hår, en sektion är lockig, den andra rak och den tredje rufsig, säger han till Sofis mode.

Preparera först håret med mousse eller någon annan stajlingprodukt.

Ta sedan sektioner av håret och locka, tupera och plattånga det om vartannat.

Hippiedeluxe

Diadem, Glitter, 69,90 kr.

Änglahår lockade med locktång och håraccessoarer ovanför öronen visades hos Diane von Furstenberg. Räkna med att se Whitney Port och Olivia Palermo från ”The City” i liknande fjärilsspännen inom kort.

Slickade hästsvansar

– Jag tycker att strama hästsvansar ger håret attityd, det är chict och elegant samtidigt som det känns ungt och sött, säger hårstylisten Eugene Souleiman som stylade DKNYs visning.

Rivierasexigt

Luca Luca vill mana fram bilden av en ung vacker kvinna som semestrar på Rivieran med Karl Lagerfeld under sjuttiotalet.

– Känslan är att hon har varit ute hela natten och festat, så makeupen är lite slarvig, säger makeupartisten James Kaliardos till Sofis mode.

Rama först in ögat med en mörk kajalpenna. Lägg sedan en mullvadsbrun krämskugga längs ögonfransraden i riktning utåt och uppåt. Avsluta med att applicera en aprikosfärgad pastellskugga i globlinjen och volymmascara på fransarna. Dutta ett ljusrosa läppstift på läpparna.

– Jag tycker att strama hästsvansar ger håret attityd, det är chict och elegant samtidigt som det känns ungt och sött,

säger hårstylisten Eugene Souleiman.

Glitter och metallic

På Betsey Johnsons visning var modellerna stajlade för vild åttiotalsfest. Genom att använda metallicskuggor, highlighters och glitter på på både ögon och läppar skapas en tredimensionell effekt.

Poppiga naglar

Lack i regnbågens alla nyanser pryder modellernas naglar. Den nyans som används mest är en korallfärg som verkligen poppar ut. Är du modig kan du satsa på den multifärgade stilen med olika färger på varje nagel.

Vibrerande ögonskuggor

– Just nu ser vi att ögonmakeupen får mycket mer färg. På Rosa Chas visning ramade jag in ögonen med en gröngul ögonskugga och matchade looken med aprikosfärgat rouge och orange läppstift. Det är lekfullt och fräscht, säger makeupartisten Philippe Chancel till Sofis mode.

Stora rosetter

- Det är en mix av femotio- och åttiotal som vi har baserat på Madonnas karaktär i filmen "Susan, var är du?", säger hårstylisten Paulo Guido om Marc Jacobs visning och stil.

TEXT & FOTO: Julia Klingener

ARTIKELN HANDLAR OM