"Vi går mot en mer kvinnlig look"

Vi träffar Maybelline New York

1 av 2
NÖJE

Makeupmärket Maybelline New York var en av

huvudsponsorerna för höstens upplaga av New York Fashion Week. Sofis mode stämde träff med märkets kreativa chef, Orrea Light, för att ta pulsen på de senaste strömningarna.

Hur ser en vanlig dag under modeveckan ut för Maybelline New York?

– Själva arbetet börjar flera månader innan modeveckan drar igång. Då gör vi research på allt från tygtrender, vilka färger och material som gäller och vilka designers vi ska jobba med. Under själva veckan arbetar sedan våra makeupartister backstage med att fullända varje designers vision.

Vilka är de två tydligaste trenderna inom makeup just nu?

– En av de starkaste trenderna är att vi går mot en mer kvinnlig och feminin look, som vi här i New York kallar för en ”uptown girl”. Det är en väldigt sofistikerad makeup med långa fransar och tydliga läppar, gärna i rosa, samt en perfekt, skir hy. Sedan har vi också en futuristisk look med

en hel del åttiotalsinfluenser. Det har varit gott om axelvaddar och skyhöga klackar på catwalken och här matchar vi den stilen med sotiga kattögon och tydligt definierade ögonbryn.

Förra säsongen såg vi ögonmakeuper utan mascara på catwalken. Är det en trend som håller i sig?

– Den här säsongen är vi helt inne på långa, välmålade, definierade fransar. Vi använder oss främst av Maybellines nya ”Pulse perfection mascara”, som har en eldriven, vibrerande borste vilket gör att appliceringen blir extra jämn – och snabb.

Vad inspireras ni av när ni tar fram olika looker?

– Vi är väldigt inspirerade av New York. En ung kvinna som går till jobbet klockan sju, kommer hem på eftermiddagen för att svida om och sedan gå ut på stan på kvällen.

En tjej som behöver produkter som verkligen fungerar för henne, från tidig morgon till sen natt.

Om jag bara ska välja tre produkter den här säsongen, vilka bör det vara?

– Först och främst skulle jag välja ett bra läppstift, det kan du uppdatera vilken look som helst med. Just nu är orangefärgade nyanser väldigt moderna. Sedan är en mascara och en concealer de absolut viktigaste produkterna för att se pigg och fräsch ut.