Kroppen

NÖJE

Vad: Revitalising Renovateur kroppsbehandling med Carita.

Var: Revivekliniken, hudterapeut Emelie.

Tid: Cirka 1 timme.

Kostnad: 995 kr.

Efter att ha slarvat med kroppspeelingen under vintern så är det dags att jaga bort alla döda hudceller för att få fram ny frisk hud. Caritas kroppspeeling med en blandning av rostade solrosfrön och essentiella oljor av timjan, kryddnejlika och citron är en upplevelse för både kropp och själv.

Behandlingen inleds med en rejäl peelingmassage över hela kroppen och avslutas med att kroppen smörjs in med Perfect cream from Carita som är en fuktgivande hudkräm som samtidigt ger lyster åt huden och gör den babylen.

Sköna kroppstips

Brun-utan-sol: En solbrun hud ser oftast finare ut och skavanker syns inte så väl. Smörj in dig med en brun-utan-sol eller testa spraytanning för en rejäl semestereffekt!

Peela noga: Var noga med att peela hela kroppen minst varannan vecka. Peela extra noga runt knän och armbågar där huden kan vara torr och fnasig.

Smörj in: Smörj in huden med en fuktlotion morgon och kväll, då ser den snyggare och smidigare ut.

Skimra: Skimrande bodylotions ger en illusion av att huden är slätare än den egentligen är! Bra på benen när kjolarna ska vara kortare.

Massera: Har du celluliter – massera benen och rumpan en stund morgon och kväll, det sätter fart på blodcirkulationen.

Tre produkttips

Skimmerlotion från Makeup Store ger huden en fin lyster. Pris: 198 kr/242 ml.

Moringa Body butter ger huden en mjuk, ljuvligt väldoftande och intensiv fuktighetsbevaring. Hemligheten ligger i blandningen av den fettsyrerika moringafröoljan och de fantastiska Community Trade-producerade ingredienserna såsom kakaobönor och shiasmör från Ghana, paranötsolja från Brasilien, sesamolja från Nicaragua och honung från Zambia. Pris: 165 kr (200ml)

Sugar scrub med choklad från Stender gör att hela badrummet doftar chokladbollar – och även kroppen.

Pris: 165 kr/250 g.

Budgetalternativet

l Orkar du inte skrubba och smörja själv kan du testa en elevbehandling på någon skönhetsskola, till exempel Gildaskolan. De är ofta billigare.