Catwalksnygg på resan med expertens bästa tips

Maybellines makeupartist visar hur

Foto: Stefan Mattsson,
Linda Mehrens väljer att hålla ögonbrynen blekta i stället för det galna, målade brynet hos Erin Wasson. — Blekta ögonbryn är en het trend nu. Den syntes bland annat på Alexander McQueens vårvisning, säger hon.
NÖJE

Erin Wasson i all ära, en tisdag på jobbet känns kanske inte olikfärgade ögonbryn som den bästa idén. Vi lät Maybellines makeupartist Linda Mehrens fritt tolka den galna New York-looken. Här är hennes version.

1 Lägg på ett tunt lager flytande foundation. Täck röda fläckar med en concealer och lägg även en ljusreflekterande concealer under ögonen och på ögonlocken. Pudra t-zonen med ett fast puder för att undvika blänk.
2 Grunda med en hudfärgad bas-skugga på ögonlocket. Lägg på en matt brun skugga med en pensel, börja närmast franskanten och jobba uppåt till globlinjen. Sudda kant-en med en ren pensel för att få en mjuk övergång. Gör samma sak under ögat.
3 Måla en tunn linje kajal närmast franskanten med en smal kolpenna. Fyll i med svart ögonskugga på linjen — det gör eye-linern mer markerad och hindrar pennan från att kladda. Dra ut linjen lite i kanterna.
4 Böj ögonfransarna med en fransböjare. Lägg på svart volymmascara med en u-formad borste för att få bredd på fransarna. Använd en pensel på fransarna under ögat för naturliga, separerade fransar. Lämna ögonbrynen omålade.
5 Lägg lite persikofärgad rouge på den högsta punkten på kindbenet för ett piggare intryck.
6 Måla läpparna med en rosa-aprikos läppglans.
FAKTA

Linda Mehrens bästa tips

Använd en lätt foundation med fuktgivande egenskaper. Många tror att de har fet hy för att den blir blank under dagen, men det är hudens sätt att kompensera. De flesta har för torr hy.

Undvik att pudra hela ansiktet så får du mer liv och lyster i hyn. Ett fast puder används för att matta ner och ett löst för att fixera din foundation.

En bra pensel ska hålla i 10-15 år, så det är en bra investering. Svampapplikatorerna som följer med ögonskuggorna kan ge ett fläckigt resultat. Med en pensel blir det jämnare och övergångarna finare.

Rouge ska alltid läggas från den högsta punkten på kindbenet.

För en klassisk look: skvätt bakåt och uppåt. För en fräsch, ”nyjoggad” look: arbeta bakåt och utåt.

Genom att applicera mascara med en pensel på underfransarna undviker du svarta streck och kladd under ögat.

Med en ögonbrynspenna ska du måla mot hårets riktning så färgen fastnar i alla småhår för ett naturligt resultat. Med en skugga kan du måla vilket håll som helst.

Smink håller väldigt länge. Men luktar det härsket så släng.

Det viktiga är att rengöra alla redskap ofta så slipper du bakterier. Använd en vegetabilisk tvål som inte torkar ut håren på penslarna för då kan de brytas av.

Varje gång du använder mascaraborsten så torkar den lite och torra partiklar kan regna ner på kinderna. För att slippa det och få mascaran att hålla längre kan du tvätta borsten då och då.