Stylistens bästa stockholmstips!

Sofis citylivs Karolina Skande tipsar om sina guldkorn i Stockholm

NÖJE
Foto: Stefan Mattsson
Karolina Skande, stylist och modereporter på Sofis mode och Sofis cityliv.

Vilka är dina fem tips på bästa shopping i Stockholm?

Rodebjerbutiken, Jakobsbergsgatan 6. Rodebjer är enligt mig en av Sveriges starkaste modedesigners just nu. I butiken hittar du de kompletta kollektionerna och du får garanterat trevlig och bra service. Ibland går jag hit bara för att hänga, så trevligt är det!

Acnebutiken, Norrmalmstorg. Acne är garanterat den butik där jag handlar mest kläder. Det är näst intill omöjligt att gå in i deras butik på Norrmalmstorg utan att handla något...

Antikt, gammalt & nytt, Mäster Samuelsgatan 11. Här handlar jag mina smycken, man mycket för pengarna. Antika och gamla smycken i mängder, jag menar verkligen mängder!

Papercut, Krukmakargatan 24-26. På söder ligger denna pärla som säljer ett handplockat utbud av magasin, böcker och dvd. När du ändå är på Krukmakargatan kan du passa på att kolla in Nitty Gritty, APC och Our Legacy.

Byredo, Mäster Samuelsgatan 6. Sveriges enda parfymhus har en egen fin butik i Bibliotekstan. Här kan du sniffa runt bland fantastiska dofter! Shoppa doftljus, parfymer, tvålar eller lotion.

Vilket är ditt favoritplagg just nu?

– Just nu är det glest stickade bommulströjor som är lite slappa. Skönt, snyggt, avslappnat och så passar de till allt! Sommarens plagg utan tvekan.

Om du ska ge ett outlettips som vi bara inte får missa, vilket väljer du?

– Jag åker med jämna mellanrum till Barkaby Quality Outlet. Många av mina favoritmärken finns representerade där. Priserna är inte alltid så låga som man tycker att de borde vara på en outlet men jag går sällan därifrån helt tomhänt. Inne i Stockholm rekommenderar jag ett besök på Acne Archives där du hittar plagg från gamla Acne-kollektioner till reducerat pris.

Vilken storstad besöker du helst på semestern och varför?

– Paris. Jag älskar Paris, det finns ingenting dåligt med den staden. Maten, kulturen, shoppingen, sevärdheterna, mångfalden, modet ...

Till sist, vilka är dina absoluta måsten i väskan när du reser?

– Ett par skor som jag verkligen kan promenera i men som ändå är snygga. Det är inte kul att få ont i fötterna men samtidigt vill jag vara fin när jag är på semester. Här lägger jag mycket fokus. Annars försöker jag packa så att allt jag har med mig funkar att använda med allt. Jag brukar ofta bara ha med mig svarta och vita plagg då vet jag att jag har större valmöjligtheter och många kombinationsmöjligheter.