Följ vår enkla guide till sommarens sexigaste spiror

NÖJE

Att man måste lida pin för att vara fin är gammalt ljug. En bra hyvel och vår steg för steg-guide ger dig sexiga spiror, släta armhålor och en välansad bikinilinje på ett kick.

Foto: Peder Wahlberg
Hårfritt — ja tack! Rakhyvlarna ”Soleil lady” kommer från Bic och kostar 40 kronor för fyra stycken.

1 Börja med att fukta huden i duschen. Applicera rakgelé eller skum i ett jämnt lager över huden som ska rakas. Det ger bättre glid och minskar risken för uttorkning och irritation av huden. Dessutom syns det på spåren i löddret exakt var du har rakat.

2 Sträck och spänn ut huden så att rakytan blir plan och lätt att följa för hyveln. En hyvel med rörligt huvud följer kroppens kurvor perfekt, med flera blad slipper du dessutom raka upprepade gånger på samma ställe för att få bort allt hår.

3 Låt hyveln glida fram över huden, för hårt tryck ger lätt blodiga skärsår. Var särskilt försiktig i armhålor, knäveck och kring fotknölarna.

4 Duscha av löddriga rester med ljummet vatten och klappa huden helt torr. Applicera en mild after shave-produkt som lugnar huden och motverkar uppkomsten av rakutslag och ingrodda hårstrån. Använd sparsamt med deo-dorant i armhålan i anslutning till rakningen.

5 Vårda hyveln. Skölj med vatten efter varje användning, pilla bort strårester försiktigt och låt hyveln torka i lodrät position på ett torrt ställe så minskar risken för bakterietillväxt.

ARTIKELN HANDLAR OM