Nu vill alla vill vara Marilyn Monroe

Kändisarna i Hollywood härmar ikonens stil

NÖJE

Det har snart gått 48 år sedan Marilyn Monroes tragiska död — men trots det syns hon överallt. Hennes flörtiga leende och blonda svall pryder allt från affischer till disktrasor. Och kändisarna kämpar för att få hennes stil.

PÅ FILM: MICHELLE WILLIAMS & NAOMI WATTS

» Just nu är det två nya filmer på gång om Marilyn Monroes liv. Skådespelerskan Michelle Williams, 29, förhandlar om att spela den legendariska Hollywoodstjärnan i filmen ”My week with Marilyn”. Den handlar om hennes tid i England på 50-talet under inspelningen av ”The Prince and the showgirl”.

I den andra filmen ska Naomi Watts, 41, spela huvudrollen. Det är en filmatisering av romanen ”Blonde” av Joyce Carol Oates som bygger på Monroes liv och död.Intresset för den berömda blondinen är större än någonsin i Hollywood och av dess kvinnliga stjärnor.

Och det är inte konstigt att hon fascinerar. Mixen av skönhet, framgång, problematiskt privatliv och tragik gör att både skandaldrottningar och divor kan känna samhörighet med den ikoniska Hollywoodstjärnan.

SOM TATUERING: MEGAN FOX

» Den sprillans nya sexsymbolen Megan Fox, 24, har ett porträtt av den gamla sexsymbolen Marilyn Monroe tatuerat på sin underarm. Skådespelerskan är ett stort Marilyn-fan. Men tatueringen skaffade hon främst som en varning till sig själv:

– Den varnar mig att inte låta mig bli så dåligt behandlad av filmindustrin att det knäcker mig, säger hon till den tyska tidningen Bunte.

SAMLAROBJEKT: KELLY OSBOURNE

» Sångerskan Kelly Osbourne, 25, samlar på gamla kändisporträtt och favoritmotivet är Marilyn Monroe. I februari färgade och stylade hon sitt hår precis som stjärnan, och i tidningen Peoples senaste lista över världens vackraste poserar hon i ett Marilyn-inspirerat foto.

PARFYMDOFT: PARIS HILTON

» Societetstjejen Paris Hilton, 29, har aldrig varit särskilt blygsam av sig:

– Det finns ingen i hela världen som är som jag. Jag tror att varje decennium har en ikonisk blondin – som Marilyn Monroe eller prinsessan Diana – och just nu är jag den ikonen, säger Paris Hilton till (den brittiska tidningen) Times.

I sommar släpper arvtagerskan en ny parfym inspirerad av gammal Hollywoodglamour. I de Marilyninspirerade reklambilderna försöker Paris Hilton visa att hon mycket väl kan fylla skorna efter den världsberömda blondinen.

LOOK–ALIKE: SCARLETT JOHANSSON

» Med sina former, sin klassiska skönhet och förkärlek för vintageklänningar och röda läppar blir skådespelerskan Scarlett Johansson, 25, ofta jämförd med Marilyn Monroe. Inte minst efter den uppmärksammade reklamen för Dolce & Gabbana.

Men skådespelerskan förnekar att hon härmas.

– Det var bara deras bild av hur en typisk blondin ser ut, och naturligt nog tänker folk på Marilyn Monroe, säger Scarlett Johansson enligt sajten Contactmusic.com.

FOTOMODELL: LINDSAY LOHAN

» Den största Marilyn-fanatikern i hela Hollywood är utan tvekan Lindsay Lohan, 23. Hon har döpt sitt klädmärke 6126 efter stjärnans födelsedatum, hon köpte en av stjärnans gamla lägenheter och hon har tatuerat in två Monroe-citat på sina armar. Lindsay Lohan har även poserat som sin idol på omslagen av New York Magazine och spanska Vogue.

I den förstnämnda rekonstruerade hon Hollywoodikonens sista fotojobb – med samma fotograf som plåtade originalet.

ANDEKONTAKT: MARIAH CAREY

» Sångerskan Mariah Carey, 40, har länge känt stor samhörighet med Marilyn Monroe. Hon inredde sin första lägenhet med affischer på stjärnan och för några år sedan köpte hon ett vitt piano som tillhört Monroe för över fem miljoner kronor.

– Jag kunde ha köpt ”Happy Birthday Mr President”-klänningen, men den hade representerat Marilyn Monroes kändisskap.

Pianot tillhörde hennes mamma och var en del av hennes barndom, säger sångerskan enligt sajten Contactmusic.com. Det ryktas även att Mariah Carey tror att hon genom pianot har fått kontakt med Monroes ande.