Följ med Sofi på en perfekt New York-dag

"Om det är något jag gillar så är det att strosa runt på någon av stadens alla loppmarknader"

1 av 5
Härliga Hotell Griffou ligger så nära mitt hem att jag kan gå till den.
NÖJE

New York är en stad som aldrig sover — och där du kan göra precis vad du vill. Så här ser ser en perfekt New York-dag ut för mig: loppmarknader, cupcakes och en ”dubbelboom” som avslutning.

07:36 Löprunda i Central Park

»Central Park är en av stans mest magiska platser. Skyskraporna som omfamnar all grönska får denna plats att se ut som en filmkuliss i mina ögon. Självklart är det här som min drömdag tar sin början. Jag knyter på mig joggingskorna och tycker inte ens att det är jobbigt att träna – för att springa runt här är en fröjd för ögat. Startskottet går vid Central Park south och turen tar mig ofta upp till Belvedere Castle.

08:45 Juicepaus på mitt favoritställe

»På Sjätte Avenyn (nummer 410) ligger den ekologiska matbutiken Lifethyme med ett enormt utbud av nyttigheter. När jag flyttade hit började jag dricka något jag inte hällt i mig tidigare, nämligen kokosnötvatten. Längst in i butiken står en riktigt skön snubbe (som minns din beställning efter första gången du varit här) och blandar till hälsosamma fruktdrinkar. Testa ”Eyeopener” eller kokosnöt med blåbär och hallon. Ger dig ordentligt med energi!

10:03 Frukost på Jane Hotel/Gitane

»På helgerna när jag har lite extra tid äter jag gärna frukost på Café Gitane (242 Mott St). Men eftersom det är ett poppis ställe och man ofta får vänta på bord, så är jag glad att de precis öppnat upp ännu ett ställe i stan på Jane Hotel (113 Jane Street). Här vinkar jag in deras avokadomacka.

11:27 Barneys Warehouse sale

»Några gånger per år så slår Barneys upp portarna till en lagerlokal på 255 w 17th Street där de erbjuder 50-75 procents rabatt. Här har jag fyndat en hel del skor. Kolla upp vilka datum som gäller på nätet.

12:11 Loppmarknad

»Om det är något jag gillar så är det att strosa runt på någon av stans loppmarknader. Ett perfekt helgnöje. Du kan göra massor av fynd, inte minst bra vintage. Kolla in marknaden som ligger på w 39th Street mellan 9th och 10th Ave.

13:32 Extra Virgin med efterrätt

»Att ge sig in i West Village är en dröm. Låga hus, skön atmosfär och mycket mindre hets är vad som bjuds. Jag gillar att svänga in på West 4th Street och slå mig ner på någon av alla lunchrestauranger. Finns det bord i solen beställer jag gärna en omelett på Extra Virgin (259 w 4th street). Som efterrätt blir det ett stopp på Magnolia Bakery.

15:09 Fixar håret hos Mirjam

»Det är många av er som undrar vem som kirrar mitt hår. Tjejen bakom min färg och frisyr är underbara Mirjam. En svensk tjej som lyckats med konsten att öppna en egen salong på Manhattan. Du når henne på +1 (646) 541–4649, hälsa från mig. Med lite tur bjuder hon på svenska kakor.

17:00 Kulturpaus

»Jag älskar fotokonst och gillar därför att ta en sväng förbi Museum of Modern Art. En av de roligaste utställningarna jag sett på länge var Tim Burtons.

18:14 Union Square + min matbutik

»På Union Square hittar jag växter till min terrass. Jag köper tomatplantor, basilika och rosmarin och ett gäng färgglada humörhöjare innan jag gör ett stopp i min matbutik, Garden of Eden (7e 14 street). Där blir jag på gott humör av att handla. Allt är fint exponerat och att shoppa matvaror som jag tidigare såg som ett måste, har förvandlats till ett nöje.

19:30 Fördrink hemma hos mig

»När temperaturen tillåter bjuder jag gärna hem kompisar till min terrass. Jag korkar upp rosé och tänder levande ljus. Min lägenhet är riktigt liten, så det var uteplatsen jag föll för när jag var runt och kollade lägenheter. Att ha en plats som denna känns ruggigt lyxigt i New York. Ibland förvandlas terrassen även mitt kontor + frukostmatsal.

21:10 Middag på Hotell Griffou

»Den här restaurangen ligger så nära mitt hem att jag kan gå till den. Dessutom går det nästan alltid att få bord, vilket inte är helt lätt på många inneställen i den här stan. Den mysiga inredningen och den väldigt trevliga personalen gör att jag återkommer gång på gång till Griffou.

23:30 Boom Boom

»Bästa avslutningen på min superdag i New York blir på toppen av Standard Hotel, närmare bestämt på artonde våningen. Med stans mest storslagna utsikt, bra mix av människor och en magisk miljö går det inte att bli besviken. Har jag gäster i stan brukar jag ta med dem upp hit för att fylla på med ordentlig NY-feeling.