Här gör du de bästa vintagefynden!

New York är den perfekta staden när det gäller vintage

NÖJE

Beta av min vintagelista och så hittar du garanterat en massa fynd - både nytt och vintage.

Foto: AP
I flera av New Yorks vintagebutiker kan du göra många fynd från stora designers som exempelvis Hermès eller Alexander Wang (bilden från hans höstkollektion för 2009).

1 Ina, 21 Prince St

»Med fem lokaler i stan utgör INA den perfekta kedjan för designervintage. På den här adressen finns även deras killbutik vägg i vägg. Butiken är full av Chloéväskor, Christian Louboutin-skor och Marc Jacobs-kappor. Troligtvis från några säsonger tillbaka, men har du tur hittar du plagg där prislapparna fortfarande hänger kvar. Här har jag gjort en hel del fynd.

2 Assembly, 174 Ludlow St

»I den här butiken hittar din pojkvän både gammalt och nytt. Butiken är utan tvekan värd ett besök med sina tegelväggar och rustika trägolv. Letar han efter ett par boots som han kommer att bli ensam om? Ja, då är det hit ni ska gå. Dessutom är Ludlow en gata där det finns mycket vintage även för dig.

3 Michael’s, 1041 Madison Ave

»Lyxig vintagebutik som specialiserat sig på Chanel. Här finns dräkter i alla storlekar, former och färger. Givetvis kan du hitta annat också. Vad sägs om en Hermès-klassiker till väska eller en clutch från YSL? Priserna är tyvärr höga men på en och annan galge finns det saker även för min plånbok (som en kashmirtröja från Alexander Wang).

4 Beacon’s Closet, 88 N 11th St, Brooklyn

»Gör en dagsutflykt till Brooklyn. Först kan du besöka en loppmarknad precis vid brofästet av Brooklyn Bridge och sedan ta dig till Beacon’s Closet. En gigantisk lokal med bra priser. Stället är proppat till max med kläder och accessoarer, så se till att ha gott om tid när du är här.

5 What Goes Around Comes Around, 351 West Broadway

»Hit brukar jag främst gå för inspiration, snarare än för att göra några kap. Allt är noga utvalt och prislapparna därefter. Butiken har även sin egen linje, bland annat rutiga flanellskjortor med nitar på. I denna lokal hittar du allt från armérockar till Chanelväskor från 60-talet.

6 Screaming Mimi’s, 382 Lafayette St

»Söt och färgglad butik med brett utbud. Festliga solglasögon, pälsar, cowboyskjortor, paljettfodral, you name it. Kolla in deras sajt så ser du vad som väntar. Hemsida: www.screamingmimis.com

7 Resurrection, 217 Mott St

»1996 öppnade Katy Rodriguez och Mark Haddawy Resurrection. Nu finns en av modevärldens mest kända vintagebutiker både här och i LA. Hit går designerna själva för att hitta inspiration. Kolla på märken som Alaïa, Azzaro, Bill Blass, Bottega Veneta och Chanel. Hemsida: www.resurrectionvintage.com