Fem bästa stränderna i Palma!

NÖJE
Cala Major ligger strax utanför Palma.

Cala Major

Stranden som ligger närmast Palma (bara 4 km) om man åker västerut. Sanden är vit och finkornig och vattnet är klart och turkost. Om man går på huvudgatan så ser man dock knappt vattnet pga alla stora hotell. Gatan kantas av restauranger, barer och souvenirshopper men det är ingen direkt mysig promenad. Tipset är att bo på ett bra hotell precis vid stranden, t ex Nixe Palace är ett lagom lyxigt alternativ, så slipper man vandra för mycket längs huvudgatan. Det finns definitivt nattliv för den som vill men det riktigt positiva är att Palma är så nära. Ta en taxi in till småbarerna i stan eller de stora klubbarna som ligger mellan stan och Cala Major.

Platja de Ses Illetes

Letar du efter jetset-stämning och lite mer exklusivitet är det hit du ska åka. Kuststräckan här är mer brant och hotellen och huvudgatan ligger en bit ovanför vattnet. Stränderna ligger gömda i små vikar. Hippa strandklubbar erbjuder solbäddar, cocktails och musik. Om du bara vill kolla in stället över dagen så går buss 3 från Palma hit. Ta inte bilen, för parkering är nästan omöjligt att hitta.

Portal Nous

Hit kommer de snuskigt rika för att lägga till i marinan med sina vrålåk till båtar. Välj en av restaurangerna eller barerna med bra utsikt för att kolla in folk av en helt annan ”klass” än de man kan se hemma. Stranden norr om marinan är bredare och längre än de i Ses Illetes.

Magaluf/Palma Nova

Det mest kända hålligång-stället som förtjänar sitt kanske inte så fläckfria rykte. Det är inget fel på stränderna, de två orterna har fyra stycken som är breda och långa. Men eftersom de flesta som väljer att åka hit enbart gör det för att festa, ragga och dricka så mycket öl man kan innan solen går ner så finns det ingen mening att komma om du inte är ute efter samma sak. Stranden städas ofta men vattnet kan tyvärr bli rätt skräpigt så småningom. Vill du å andra sidan vara med om festligheterna är det norra delen av Carrer de Punta Ballena du ska leta efter.

Platja de Palma

På andra sidan Palma, österut, ligger Platja de Palma som sträcker sig från Ca’n Pastilla i nordväst till S’Arenal i sydost. När Palmaborna vill bada är det hit de åker. Stranden är långgrund och passar därför barnfamiljer ganska bra, speciellt Cala Estancia. Ca’n Pastilla är den blåsigaste stranden och bra för vindsurfing. Puro Beach, den svenskägda strandklubben, är coolast i området. Relax, lounge-musik, fusionmat och yoga är något av det som erbjuds här. Platja de S’Arenal, längst österut, är det minst charmiga området med stora hotellkomplex. Buller från flygplatsen kan vara störande oavsett vilken del av stranden man väljer.