Kändisarnas hemliga spa- och semesterorter!

Så förenar Hollywoodeliten nytta med nöje när de är lediga.

Foto: AP
Gwyneth Paltrow och Julia Roberts kan du möta på Palace Hotel & Spa på Capri.
NÖJE

Palace Hotel & Spa

Ultraglamourösa Palace Hotel & Spa på italienska Capri är som hämtat från en James Bond-film. Vid poolkanten blir dyrt klädda kvinnor uppassade av män i vita uniformer, i väntan på någon av behandlingarna på hotellets medicinska spa.

Donatella Versace, Mariah Carey och Julia Roberts är några av celebriteterna du kan stöta på, liksom Gwyneth Paltrow som bokade in sig på anläggningens veckolånga ”Anti-cellulite leg school” innan hon visade upp spirorna i en minikort Balmainklänning på premiären av ”Iron man”.

Programmet har tagits fram av den italienska professorn Francesco Canonaco och består av behandlingar där man får promenera i växelvis iskallt och varmt vatten, linda in benen i dränerande lera och öva muskulaturen på vibrationsplattor. Resultatet blir att cirkulationen kommer igång, vilket gör att benen tonas och gör sig av med fettceller och slaggprodukter.

Pris: Billigaste paketet på Palace Hotel & Spa är ”The Vinissimo” som inkluderar fyra nätters halvpension, nio kroppsbehandlingar och en vinprovning för 14 000 kronor per person.

» www.capripalace.com

Foto: AP
Bruce Willis är ett fan av Parrot Cay.

Erich Schiffmann Yoga Retreat

På paradisön Parrot Cay i den karibiska övärlden har yogagurun Erich Schiffmann, före detta skådespelare i filmen ”The big Lebowski” startat ett av världens mest populära yogaresemål. Under en vecka får gästerna utöva fyra timmar hård och långsam yoga per dag, då grundaren propagerar för de mest fysiskt krävande positionerna inom yogan. Men sedan kan man också muntra upp sig i en egen strandvilla där en egen butler ingår i priset. Bruce Willis och Donna Karan är återkommande gäster.

Pris: All inclusive med flyg till Parrot Cay Resort från London kostar från 26 000 kronor per person.

» www.seasonsinstyle.com

Foto: AP
Kate Moss åkte till Chiva-Som för att gå ner i vikt.

Chiva-Som

Chiva-Som är en lyxig wellnessresort belägen i ett fantastiskt klimat tre timmar söder om Bangkok. Spa-anläggningen har vunnit de flesta utmärkelser som finns och får ofta topplaceringar i internationella resemagasins olika rankningar.

Vid ankomst får alla gäster genomgå en hälsokonsultation där målen för semestern planeras. En typisk dag börjar sedan med fem eller sex skivor frukt till frukost, en vetegrässhot och koriandersoppa till lunch samt en renande sallad till middag. Chiva-Som har också en 105-sidig meny med diverse spabehandlingar och kosmetiska ingrepp som botox och laserbehandlingar.

Liz Hurley älskar att semestra här liksom Kylie Minogue, Naomi Campbell och Elle Macpherson. Efter ett hektiskt 2008 tog även Kate Moss med sig dottern Lila Grace och fästmannen Jamie Hince hit för en avkopplande vecka efter nyår.

— Kate hade ett tufft år och hon ville gå ner tre kilo och koppla av, berättar en vän för Daily Mail.

Pris: Chiva-Somes billigaste deal är ett fyradagarspaket som kostar från 15 000 kronor.

» www.chivasom.com

Foto: AP
Victoria och David Beckham tar gärna med sig sönerna till Algarve

Vila Vita Parc

Vila Vita Parc i Algarve är en lyxig, tyskägd resort med barnpassning, barnklubb och golfmöjligheter. Inte konstigt att paret Beckham checkat in här med barnen vid ett flertal tillfällen. Enligt rykten beställer David Beckham alltid in chips till varje måltid, medan hustrun Victoria tar vistelsen på lite mer på allvar och bokar in sig på ”The Razul mud treatment” — en behandling där kroppen penslas in i tre sorters lera i ett apelsindoftande rum.

Pris: Sju nätter all inclusive på Vila Vita Parc kostar från 9 000 kronor.

» www.vilavitaparc.com

Cathrine Zeta-Jones tog in på The Ashram.

The Ashram

På The Ashram i Santa Monica Hills kan du räkna med att se fler kändisar än på the Beverly Hills Hotel. Anläggningen kallar sig för den minsta, tuffaste och elakaste hälsoanläggningen på planeten och tvingar sina gäster att powergå tre mil om dagen samt äta en helvegetarisk kost som omfattar max 1 000 kalorier per dag.

Trots den stränga regimen flockas kändisarna runt stället. Catherine Zeta-Jones checkade in sig själv efter att hon fött sonen Dylan och Gwyneth Paltrow besökte The Ashram före Oscarsgalan för att gå ner fem kilo i vikt på en vecka.

En typisk dag börjar med uppstigning klockan sex, följt av en timmes yoga och en fem timmar lång vandring i bergig terräng. På eftermiddagen kan man välja mellan att delta i dansklasser, pilates eller besöka anläggningens spa.

Pris: En vecka på The Ashram, inklusive måltider, aktiviteter och massage kostar från 30 000 kronor.

» www.theashram.com

ARTIKELN HANDLAR OM