”Folk får gärna prata om mig!”

Megan Stewart är född i fel tid. Och hon bor på fel plats.

NÖJE
Hemma i garderoberna slåss fler än trettio vintagehattar om utrymmet. ”Jag minns inte när jag fixade håret senast — på med hatten, klar!”

I soliga Newport Beach råder strikt klädkod. Man klär sig i åtsmitande jeansshorts och flipflops, har solblekta slingor och pastellfärgade linnen som matchar läppglanset.

Som Megan Stewart ser man inte ut. Det gör man bara inte.

– På strandpromenaden sticker jag ut som en rostig spik.

Med tre garderober fulla av kläder från kvinnligt femtiotal, modspoppigt sextiotal, hippie­romantiskt sjuttiotal och punkigt åttiotal – för att inte tala om alla dessa hattar – antas hon ofta vara på väg till en maskerad. Megan kunde inte bry sig mindre. Hon har alltid varit alltför besatt av tidigare årtionden – gamla kläder, filmer, böcker, fotografier – för att ha en chans att vara som alla andra.

– Så mycket av dagens mode är ändå bara omtolkningar av äldre stilar. Jag skippar helt enkelt mellanhänderna och inspireras direkt av originalen i stället! Varför låta någon annan tolka när man kan göra det själv?

Ett stipendium till Chapman University fick Megan Stewart att lämna familjen och vännerna hemma i skidorten Park City, Utah, för studier i det sydkaliforniska solskenet. Sex år har gått sedan dess. Nu är det dags att röra på sig. Megan vet att hon vill bort, bara inte vart. Hon har ingen plan. Väntar på en känsla, ett tecken. Men det är inte de bitska kommentarerna som fått henne att tröttna på livet i the OC.

– Folk får gärna prata om mig. Det är sin egen tid de slösar bort! Människor är lustiga på det viset – de klagar när någon sticker ut, men i hemlighet önskar de att de hade modet att gå sina egna vägar. Jag önskar att de vågade. Det är alltid roligare att vara sig själv än som alla andra.

Megan Stewart, om Newport Beach:

– Det är verkligen sanslöst vackert här. Jag älskar att vara i naturen, och den är magnifik här – jag går tusen gånger hellre på hajk i bergen än trängs på någon bar eller nattklubb.

Tråkigast är att modet är så enahanda, det är svårt att bli inspirerad när alla går runt i jeansshorts, t-shirts och flipflops.

Besöker ni Newport Beach ska ni såklart komma förbi och hälsa på i Bohemia, butiken där jag jobbar! Vi har underbara kläder till överkomliga priser - och vi serverar kaffe också. Latte och shopping, vem kan motstå?"

FAKTA

Megan Stewart

Ålder: 23 år.

Bor: Newport Beach, Kalifornien, USA. Växte upp i skidorten Park City, Utah, där filmfestivalen Sundance hålls varje år.

Gör: Jobbar i klädbutiken Bohemia.

Familj: Mamma, pappa och systrarna Caitlin och Stephanie. Pojkvännen Jeffrey, tävlings­cyklist.