Här är Stockholms bästa vintagebutiker!

Handla second hand — och bli både klimatsmart och helt ensam om din stil. Vår stylist Karolina Skande ger sina bästa tips!

NÖJE

STOCKHOLMS BÄSTA VINTAGE

1 Judit Second hand, Hornsgatan 75

Judit Second hand är en välsorterad och fräsch second hand-affär. Här behöver du inte rota i osorterade högar av kläder, allt hänger snyggt och prydligt i färgkoordinerade rader. Perfekt för den som inte är en inbiten vintageshoppare. Priserna är dock relativt höga och de verkliga fynden är svåra att göra. Missa inte Herr Judit som ligger lite längre ner på gatan, här fyndar du kläder till pojkvännen!

2 Lisa Larsson Second hand, Bondegatan 48

Lisa Larsson Second hand är en institution när det handlar om vintage i Stockholm. I den lilla, något röriga butiken på Söder styr Lisa med järnhand vad som kommer in i butiken och vad som inte platsar. Även om det är något stökigt är det lätt att hitta bra grejer. Även här är priserna dock relativt höga.

3 Beyond Retro, Åsögatan 144

Beyond Retro är på väg att öppna sin tredje butik i Stockholm, vilket talar för ett ökat intresse för second hand. Alla Beyond Retros kläder kommer från USA, där företaget har utbildade plockare som väljer ut vilka kläder som ska säljas i butikerna. Utbudet är stort, brett och brokigt och det kan ta sin lilla tid att sondera terrängen. Men skam den som ger sig!

4 Saker & Ting, Sturegatan 28

Saker & Ting är en pytteliten butik på Östermalm som helt riktat in sig på att sälja kläder för fest och högtid. Här kan du hitta den perfekta blåsan till frackbröllopet eller cocktailfesten. Priserna varierar men är överlag ganska höga.

5 Två Tre Gånger, Linnégatan 34

Kläder i väldigt bra skick som endast använts två, tre gånger. Här säljs framförallt märkeskläder från märken som Prada, Dior, Louis Vuitton, Armani, Escada och DKNY. Priserna blir därefter — men garanterat billigare än att handla nytt.

6 Myrorna, Adolf Fredriks Kyrkogata 5-7

Det finns många Myrorna i Stockholm, men en av de bästa och mest välsorterade är utan tvekan den vid Adolf Fredriks kyrka. Utöver ett stort vanligt utbud har de även en hörna med märkeskläder. Här går det att göra riktiga fynd då priserna överlag är väldigt humana.